Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-30

Jag spenderade exakt 3 minuter hemma efter min resa till Gotland innan jag gav mig iväg på nästa resa.


Kom hem, bytte väska och hoppade sedan in i mina föräldrars bil och körde mot Dalarna tillsammans med dem, min sambo och vår hund Stina. Vi skulle nämligen till Leksand, en stad jag besökt varje sommar så länge jag kan minnas. Min familj brukar nämligen alltid delta i en varpa-tävling där, och det var även anledningen till den här resan. Lite såhär såg vår helg ut!


RESEDAGBOK LEKSAND | DAG 1 | 9 AUGUSTI 2019Pizza i Leksand

Vi kom fram på fredagskvällen, lämnade väskorna i vår stuga och åkte in till stan för att äta middag. Att hitta vegansk mat är alltid lite knepigare i småstäder, men vi hittade ett ställe som kunde göra veganska pizzor och bestämde oss för att äta där.Pizza i Leksand


Pizza i Leksand


Pizza i Leksand


Långpromenad i skogen

Då vi spenderat större delen av dagen i bilen bestämde vi oss för att ta en långpromenad i skogen vid stugan vi bodde i efter maten. Stina fick springa runt bland träd och blåbär, och vi fick njuta av det vackra kvällsljuset.Långpromenad i skogen
Långpromenad i skogen
Långpromenad i skogen

RESEDAGBOK LEKSAND | DAG 2 | 10 AUGUSTI 2019Promenad i Leksand

Varpa-tävlingen i Leksand har tre discipliner, två på lördagen och en på söndagen. Jag skulle bara delta i en eftersom att vi inte ville lämna Stina ensam allt för mycket. Så när de andra åkte till tävlingsplanen på morgonen tog jag och Stina sovmorgon, för att sedan promenera dit vid lunchtid.Promenad i Leksand


Promenad i Leksand


Promenad i Leksand
Promenad i Leksand


Hembygdsgårdarna i Leksand

Under eftermiddagen tävlade jag i lag tillsammans med min pappa, och vi slutade på en tredjeplats. Bara en enda poäng från andraplatsen. Oh well. Jag var bara glad över att vara klar då det hade regnat så mycket under dagen och det enda jag ville var att åka tillbaka till stugan och ta en varm dusch, haha.

Fotade tydligen ingenting från tävlingen, men här är ett par bilder på mig och Stina vid Hembygdsgårdarna som ligger precis bredvid gräsplätten vi tävlade på.Hembygdsgårdarna i Leksand


Hembygdsgårdarna i Leksand


Hembygdsgårdarna i Leksand

RESEDAGBOK LEKSAND | DAG 3 | 11 AUGUSTI 2019Varpatävling i Leksand

Tanken var egentligen att jag inte skulle tävla alls på söndagen, men det blev ändrade planer. Hade tänkt turista runt i Leksand då det är en stad jag varit i fler gånger än vad jag kan minnas, men som jag liksom aldrig riktigt utforskat ordentligt. Istället fick jag hoppa in för en lagkamrat som skadade sig, och det hela slutade med ytterligare en tredjeplats.

Lite av charmen med just den här varpa-tävlingen är att priserna alltid är dalahästar. Min familj har deltagit i den här tävlingen i närmare 20 år, så vi har ett helt stall med dalahästar hemma som fick några nya kompisar efter den här tävlingshelgen.Varpatävling i Leksand


Karta över platserna vi besökte i LeksandFler resedagböcker från Leksand

Weekend på Korstäppans Herrgård i Leksand (2020)Drönarfotografering i Leksand (2018)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

32 svar

  1. Så roligt att ta del av, och verkligen mysiga bilder på svensk sommar! ^^ Så himla kul att priset är Dala-hästar, haha, charmigt ju!

    1. Haha, vad är en svensk sommar utan lite regn? 😉 Och visst är det, hemma hos mina föräldrar har de en hel vägg med alla dalahästarna som alla alltid frågor om när de kommer dit för första gången 🙂

  2. Men så underbara bilder!! Älskar dem när Stina bara kutar runt i skogen, åh så härliga haha! Och den pizzan ser ju inte liiite god ut :’)

  3. grattis till tredjeplatsen 🙂 Kan inget om Leksand mer än att de gör det godaste knäckebrödet XD

  4. Leksand har jag aldrig varit i men har hört fler som varit dit och gillar det! Haha men nej vad surt att ni endast var en poäng ifrån :’D Men kul det lät!! <3

    1. Leksand känns som en sån plats som man antingen inte vet existerar, eller har en supernära relation med. I alla fall så är det i min umgängeskrets där hälften tycker “Lek-sand” är ett himla roligt ortsnamn medan den andra hälften har sommarstugor där eller precis som oss åker dit varje år ändå 😉

  5. Låter som ni haft fantastiska dagar i Leksand! Vad kul att ha en tradition och göra de varje år! Jättefina bilder! Så söt hund ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *