Swedish Passport

Konsert på Warfsholm | Resedagbok

Publicerat: 2019-07-30 | Uppdaterat: 2024-03-15

Vi fortsätter med resedagböckerna från Gotland.

Häng med på en shoppingrunda längs med Gotlands västkust, promenad bland ruiner i Visby, SM i varpa och en konsert med Gotlandsbandet Smaklösa på Warfsholm. Här är dag 6, 7 och 8 på Gotland.

RESEDAGBOK GOTLAND | DAG 6 | 12 JULI 2019

Drakjohan i Kovik

Väderapparna sa att det skulle regna, så vi passade på att ta en liten shoppingrunda bland lokala butiker och loppisar. Första stoppet var Drakjohan som säljer en massa vackra drakar och vindspel.

Drakjohan i Kovik

StyleMood i Västergarn

Andra stoppet var en butik jag velat besöka länge: StyleMood. Har nämligen följt ägaren Johannas blogg i flera år, så har följt StyleMoods resa på avstånd. Därför var det extra kul att få se butiken, och träffa Johanna, i verkligheten. StyleMood säljer inredning och jag fick hindra mig från att köpa hela butiken. Men gick därifrån med en filt, en skärbräda och fyra tekoppar.

StyleMood i Västergarn​
StyleMood i Västergarn​

Shopping i Visby

Vi stannade på ett par loppisar på vägen och kom fram till Visby vid lunchtid. Där kom spöregnet. Så vi passade på att kika i lite fler butiker. Jag lyckades bland annat hitta en vandringsjacka från Haglöfs på rea – den sista i min storlek. Score!

Shopping i Visby​

Middag på Crêperie & Logi

Vi passade även på att äta middag på min favoritrestaurang i Visby, Crêperie & Logi. Det hade precis slutat regna när vi kom dit och de hade öppnat upp sin uteplats igen, så vi fick ett bord direkt när vi kom fram. Något som ärligt talat aldrig händer på sommaren.

Middag på Crêperie & Logi​
Middag på Crêperie & Logi​

Ruiner i Visby

Efter middagen tog vi en liten promenad förbi några av mina favoritruiner i Visby. Fantastiska även vanligtvis, men extra magiska i kvällsljuset.

Ruiner i Visby​
Ruiner i Visby​
Ruiner i Visby​
Ruiner i Visby​
Ruiner i Visby​
Ruiner i Visby​
Ruiner i Visby​

Solnedgång i Fröjel

Efter det körde vi tillbaka till lägenheten i Fröjel, och möttes av en fantastisk solnedgångshimmel när vi kom fram. Tror ärligt talat inte det går att ledsna på vackra solnedgångar.

Solnedgång i Fröjel​
Solnedgång i Fröjel​

RESEDAGBOK GOTLAND | DAG 7 | 13 JULI 2019

Inställt strandhäng på Surflogiet

Vädret hade inte varit på vår sida den här Gotlandsresan. Men enligt väderapparna skulle den här dagen vara vår bästa dag för strandhäng så vi åkte till Surflogiet. Väl där hann vi inte mer än att sätta oss på stranden innan vi ändrade oss – det blåste något fruktansvärt. Så det var bara att hoppa in i bilen igen.

Inställt strandhäng på Surflogiet​

Lunch på Broman & Son

Istället åkte vi till Gnisvärd för lunch på Broman & Son. Jag var nog fortfarande lite besviken på att det inte blev någon lunch på Surflogiet så uppskattade nog inte Broman & Son lika mycket som jag kanske hade gjort vid ett annat tillfälle. Jag menar det var ett trevlig ställe med god mat – men inte vad jag hade sett fram emot.

Lunch på Broman & Son​

Fika på Warfsholm

Vi körde sedan vidare och stannade på ett gäng loppisar innan vi åkte till Warfsholm. Vi skulle nämligen på konsert där dagen efter så vi tänkte kolla in stället. Vi passade även på att ta en fika då miljön var så himla trevlig.

Fika på Warfsholm​
Fika på Warfsholm​
Fika på Warfsholm​

Middag på Fröjel Resort

Efter det hängde vi med några gotländska vänner vid vår lägenhet i Fröjel och gick sedan ut och åt med dem. Vi gick till Fröjel Resort som låg i närheten och vi var såna där riktigt jobbiga kunder. De hade nämligen inget veganskt på menyn så jag och sambon beställde delar från olika rätter på menyn för att skapa en helt ny rätt. Stackars servitör. Stackars kockar. Men wow så bra kundservice!

Middag på Fröjel Resort​

RESEDAGBOK GOTLAND - DAG 8 14 JULI 2019

Konsert med Gotlandsbandet Smaklösa på Warfsholm

Hela dag 8 på Gotland spenderades i Eksta där vi tävlade i de svenska mästerskapen i varpa. Något som gick väldigt bra då mitt lag kvalificerade sig till semifinalen dagen efter!

Efter en lång tävlingsdag åkte vi till Warfsholm för att se Smaklösa. De är ett “band” från Gotland som kanske mer har fokus på humor än på musik och sjunger främst om Gotland. Jag om min familj har älskat Smaklösa så länge jag kan minnas, och vi försöker gå på minst en Smaklösa-konsert varje år. Skrattar alltid så mycket att kinderna gör ont.

Konsert med Gotlandsbandet Smaklösa på Warfsholm​
Konsert med Gotlandsbandet Smaklösa på Warfsholm​
Konsert med Gotlandsbandet Smaklösa på Warfsholm​

Solnedgång vid Warfsholm

Scenen vid Warsfolm låg utomhus, precis vid havet. Så det var så fint när solen började gå ner. Såg ett par som tittade på konserten från en SUP vilket kändes som en helt magisk idé. Om jag någonsin går på konsert på Warfsholm igen ska jag helt klart ta med något att flyta på, haha.

Solnedgång vid Warfsholm​
Solnedgång vid Warfsholm​

Orange måne

När konserten var slut hade solen gått ner och vi fick promenera tillbaka till parkeringen i månljuset. Vet inte om det var något särskilt fenomen den här kvällen, men månen var verkligen så orange! Riktigt häftigt att se.

Orange måne​
Karta över platserna vi besökte på Gotland

Resedagböcker från Gotland 2019

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

14 Kommentarer

 • Så fantastiskt fina bilder från er dag på Gotland. Mycket inspirerande! Vill också passa på att beundra din rosa kjol – så fin!
  Kram

 • Så roligt att läsa om hur du haft det! 😀

 • det låter såååå strååålande 😀

 • Så himla mysiga och fina bilder! Skulle också vilja besöka Johannas butik!
  Nästa sommar blir det nog en tripp till Gotland

 • Men WOW så mysigt 😀

 • Åh, jag var också på Gotland för första gången för ett par veckor sen och det var så himla fint! Jag hade bara två dagar där så jag var bara i Visby men skulle gärna vilja stanna typ en vecka nästa gång så man hinner se lite mer. Crêpesen ser sjukt goda ut!

  • Åh, då har du ju verkligen en anledning att åka tillbaka! Gotland har så himla mycket fint att erbjuda 🙂

 • Åh fina Amanda, vilka bilder från öjn!! Tack snälla för att du också delar bilder från min butik och allra mest, TACK för ert besök! Så kul att ha följt dig så länge och nu få träffa dig där, i min egen butik!! 🙂 Så glad att höra att ni är så nöjda med produkterna och på återseende, ni är så välkomna när ni vill igen! <3

  • Åh men tack detsamma, så himla kul att få komma förbi! Kommer helt klart bli fler besök kommande år 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *