Swedish Passport

Picknick i Stockholm | 14 mysiga platser

Publicerat: 2021-06-18 | Uppdaterat: 2024-05-23

Sugen på en picknick i Stockholm? Då har du kommit helt rätt!

Jag älskar verkligen att gå på picknick. Jag menar, det finns ju få aktiviteter som är så himla lätta att genomföra. Det enda som behövs är en gräsplätt, något gott att äta och ett härligt sällskap. Eller en bra bok. Tänkte därför tipsa om 14 stycken mysiga platser att ha picknick på i Stockholm.

Picknick med utsikt i Stockholm

1. Skinnarviksberget

Detta bergsparti i Skinnarviksparken på Södermalm är perfekt om man vill ha en picknick med utsikt över Stockholms vatten i solnedgången. Detta är även den högsta naturliga punkten i Stockholms innerstad och är en populär plats att hänga på under sommarhalvåret.

Hitta hit
Skinnarviksberget, 118 23 Stockholm

Picknick på Skinnarviksberget i Stockholm
Skinnarviksberget

2. Hammarbybacken

Hammarbybacken är en konstgjord kulle i Björkhagen som främst används till skidåkning under vinterhalvåret. Under sommarhalvåret är det dock en perfekt plats att ha picknick på, även om det kan blåsa en del i och med att det inte finns någon lä på toppen.

Hitta hit
Hammarbybacken, 121 50 Johanneshov

3. Ivar Los park

Varje gång någon frågar mig vad de inte får missa i Stockholm svarar jag Monteliusvägen. Det är ett supermysigt promenadstråk på Södermalm med utsikt över Riddarfjärden. Ivar Los Park ligger längs med det promenadstråket, vilket gör det till en perfekt picknickplats med utsikt i Stockholm.

Hitta hit
Bastugatan 26, 118 25 Stockholm

Picknick vid vattnet i Stockholm

4. Långholmen

Detta är en ö som ligger mellan Södermalm och Kungsholmen och har flera mysiga platser att sitta på vid vattnet.

Hitta hit
Långholmen, 117 33 Stockholm

Picknick på Långholmen i Stockholm
Långholmen

5. Skeppsholmen / Kastellholmen

Skeppsholmen och Kastellholmen är två holmar mitt i Stockholm där man kan välja om man vill ha utsikt mot Södermalm, Gamla Stan, Östermalm eller Djurgården.

Hitta hit
Skeppsholmen, 111 49 Stockholm

6. Tantolunden

På Södermalm, precis bredvid Hornstull, ligger denna härliga park med många möjliga picknickplatser vid vattnet. På sommaren brukar det även stå foodtrucks vid Tantolunden. Perfekt för spontana picknickar!

Hitta hit
Tantolunden, 118 42 Stockholm

Picknick i ett grönområde i Stockholm

7. Djurgården

Vill man komma åt en riktig sommaroas i Stockholm är det Djurgården man ska besöka. På denna ö i centrala Stockholm finns inte bara ett stort utbud av museer och nöjesparker, utan även flera öppna ytor som passar perfekt för en picknick.

Hitta hit
Kungliga Djurgården, 115 21 Stockholm

Picknick på Djurgården i Stockholm
Djurgården

8. Gärdet

Det kan nästan verka märkligt att ett så här stort gräsområde i centrala Stockholm inte blivit bebyggt, men det har tidigare varit både militärt övningsområde och betesområde för kungens får. Nu är det dock ett öppet fält som lämpar sig perfekt för en picknick.

Hitta hit
Ladugårdsgärdet, 115 27 Stockholm

9. Hagaparken

Denna härliga engelskinspirerade park i norra Stockholm ingår i den Kungliga nationalstadsparken och erbjuder stora gräsytor framför flera olika slott och paviljonger. 

Hitta hit
Hagaparken, 160 70 Solna

Picknick med stadspuls i Stockholm

10. Humlegården

År 1619 anlades Humlegården som en kunglig trädgård och har sedan dess använts som bland annat teater, djurpark, tivoli och värdshus. Numera är det en lummig park mitt på Östermalm som passar perfekt för promenader – och självklart picknickar.

Hitta hit
Humlegården, 114 31 Stockholm

11. Berzelii park

Utanför Berns mellan Norrmalm och Östermalm ligger denna lilla park som en härlig liten oas mitt i smeten.

Hitta hit
Berzelii park, 111 47 Stockholm

Vita körsbärsträd i Berzelii park
Berzelii park

12. Vitabergsparken

På Södermalm ligger Vita Bergen, eller Vitabergsparken som den ofta kallas för. En mysig park uppe på ett berg som ger en härlig utsikt över hustaken.

Hitta hit
Vitabergsparken, 116 38 Stockholm

13. Vasaparken

I Vasastan ligger Vasaparken som efter en upprustning under början av 2000-talet blivit prisad för sin landskapsarkitektur. Ett tips är att Stockholm populäraste glassbar ligger i närheten!

Hitta hit
Vasaparken, 113 24 Stockholm

14. Rålambshovsparken

Platsen Stockholmarna kallar för “Rålis” är en optimal sommardestination och har allt från en volleybollbana till en skatepark och foodtrucks.

Hitta hit
Rålambshovsparken, 112 35 Stockholm

Karta över picknickplatser i Stockholm

Relaterade inlägg

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

28 Kommentarer

 • Så bra tips! Jag älskar picknick så hoppas det blir mycket av det i sommar. Hittills har jag haft minipicknick med bullar, på söndag blir det ytterligare en picknick 🥰👏🏻

  • Åh men så härligt, picknick är ju verkligen så fantastiskt att man kan göra det hur simpelt eller hur avancerat man vill 🙂

 • Picknick är så mysigt! Och man kan alltid välja hur ”avancerad” man vill att den ska vara, vilket är skönt 🙂

 • Åh nu vill jag till Stockholm direkt hihi ❤️

 • Roligt med en tips om stockholm, och fina bilder 🙂

 • länge sen jag va i stockholm nu
  men håller med det är så många fina platser där o bara njuta på

 • Härliga tips och fina bilder. Det är bara att packa sin picknickkorg och ge sig iväg när man är i Stockholm, vilket är alldeles för sällan, tyvärr

 • Vad roligt att läsa dina tips 😊 jag är inte så mycket för att ha picknick tyvärr men det ser riktigt härligt ut!

  • Kul att höra! Och förstår inte hur man inte kan gilla picknick (har människor i min närhet som är likadana!) då jag personligen gärna hade ätit samtliga måltider på en filt utomhus 😉

 • En picknick med utsikt är något av det bästa jag vet. Bodde jag i Stockholm hade jag utan tvekan besökt Skinnarviksberget många gånger om. Ser jättefint ut.

  • Åh, håller verkligen med om att picknick med en utsikt är något av det bästa som finns 🙂 Skinnarviksberget är magiskt!

 • Jättebra tips och fina bilder. Har besökt dem alla under nina vandringar i huvudstaden. Jag rekommenderar också Monteliusvägen med fin utsikt och där även Ivar Lo parken och Olle Adpophssons park. Fåfängan och det området bjuder också på fin utsikt liksom Cornelisparken som liggerer på en höjd nära Katarinavägen och Rehnstjärnas gata

 • Bra tips!
  Hoppas kunna komma till familjen i Stockholm i slutet av augusti, längtar sååååå.
  Det är fint uppe på Henriksdalsberget också, fast det tillhör ju egentligen Nacka, men utsikten är över Stockholm.
  Trevlig helg!

  • Håller tummarna! 😀 Och tack för tipset, har nig aldrig ens tänk tanken att ha en picknick på Henriksdalsberget så måste genast utforska det 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *