Uppdaterat 2023-01-22

Sugen på en picknick i Stockholm? Då har du kommit helt rätt!


Jag älskar verkligen att gå på picknick. Jag menar, det finns ju få aktiviteter som är så himla lätta att genomföra. Det enda som behövs är en gräsplätt, något gott att äta och ett härligt sällskap. Eller en bra bok. Därför tänkte jag idag tipsa om 14 stycken mysiga platser att ha picknick på i Stockholm


Picknick med utsikt i Stockholm1. Skinnarviksberget

Detta bergsparti i Skinnarviksparken på Södermalm är perfekt om man vill ha en picknick med utsikt över vattnet i solnedgången. Detta är även den högsta naturliga punkten i Stockholms innerstad och är en populär plats att hänga på under sommarhalvåret.

Hitta hit
Skinnarviksberget, 118 23 Stockholm14 mysiga platser att ha picknick på i Stockholm

Skinnarviksberget


2. Hammarbybacken

Hammarbybacken är en konstgjord kulle i Björkhagen som främst används till skidåkning under vinterhalvåret. Under sommarhalvåret är det dock en perfekt plats att ha picknick på, även om det kan blåsa en del i och med att det inte finns lä någonstans på toppen.

Hitta hit
Hammarbybacken, 121 50 Johanneshov


3. Ivar Los park

Varje gång någon frågar mig vad de inte får missa i Stockholm svarar jag Monteliusvägen som är ett supermysigt promenadstråk på Södermalm med utsikt över Riddarfjärden. Ivar Los Park ligger längs med det promenadstråket, vilket gör det till en perfekt picknickplats med utsikt.

Hitta hit
Bastugatan 26, 118 25 Stockholm


Picknick vid vattnet i Stockholm4. Långholmen

Detta är en ö som ligger mellan Södermalm och Kungsholmen och har flertalet mysiga platser att sitta på vid vattnet.

Hitta hit
Långholmen, 117 33 Stockholm14 mysiga platser att ha picknick på i Stockholm

Långholmen


5. Skeppsholmen / Kastellholmen

Skeppsholmen och Kastellholmen är två holmar mitt i Stockholm där man kan välja om man vill ha utsikt mot Södermalm, Gamla Stan, Östermalm eller Djurgården.

Hitta hit
Skeppsholmen, 111 49 Stockholm


6. Tantolunden

På Södermalm, precis bredvid Hornstull, ligger denna härliga park med många möjliga picknickplatser vid vattnet. På sommaren brukar det även stå flertalet foodtrucks vid Tantolunden. Perfekt för spontana picknickar!

Hitta hit
Tantolunden, 118 42 Stockholm


Picknick i ett grönområde i Stockholm7. Djurgården

Vill man komma åt en riktig sommaroas i Stockholm är det Djurgården man ska besöka. På denna ö i centrala Stockholm ligger inte bara ett stort utbud av museer och nöjesparker, utan det finns även flertalet öppna ytor som passar perfekt för en picknick.

Hitta hit
Kungliga Djurgården, 115 21 Stockholm14 mysiga platser att ha picknick på i Stockholm

Djurgården


8. Hagaparken

Hagaparken i Solna har stora öppna gräsytor och beskrivs som Sveriges främsta exempel på en “engelsk park”. Hagaparken är även en del av kungliga nationalstadsparken, och har man tur kanske man får en skymt av kronprinsessan Victoria som bor i Haga Slott som ligger mitt i parken.

Hitta hit
Hagaparken, 169 70 Solna


9. Gärdet

Det kan nästan verka märkligt att ett så här stort gräsområde i centrala Stockholm inte blivit bebyggt, men det har tidigare varit både militärt övningsområde och betesområde för kungens får. Nu är det dock ett öppet fält som lämpar sig perfekt för en picknick.

Hitta hit
Ladugårdsgärdet, 115 27 Stockholm


Picknick med stadspuls i Stockholm10. Humlegården

År 1619 anlades Humlegården som en kunglig trädgård och har sedan dess använts som allt från teater, djurpark, tivoli och värdshus. Numera är det en lummig park mitt på Östermalm som passar perfekt för promenader – och självklart picknickar.

Hitta hit
Humlegården, 114 31 Stockholm


11. Berzelii park

Utanför Berns mellan Norrmalm och Östermalm ligger denna lilla park som en härlig liten oas mitt i smeten.

Hitta hit
Berzelii Park, 111 47 Stockholm14 mysiga platser att ha picknick på i Stockholm

Berzelii park


12. Vitabergsparken

På Södermalm ligger Vita Bergen, eller Vitabergsparken som den oftast kallas för. En mysig park uppe på ett berg som ger en härlig utsikt över hustaken.

Hitta hit
Vitabergsparken, 116 38 Stockholm


13. Vasaparken

I Vasastan ligger Vasaparken som efter en upprustning under början av 2000-talet blivit prisad för sin landskapsarkitektur. För mig är dock Vasaparken mest känd genom Astrid Lingren då hon bodde på en adress bredvid och ofta skrev om Vasaparken i sina böcker.

Hitta hit
Vasaparken, 113 24 Stockholm


14. Rålambshovsparken

Platsen Stockholmarna kallar för “Rålis” är en optimal sommardestination och har allt från en volleybollbana till en skatepark och foodtrucks. Det brukar även anordnas utomhusbios i Rålis vilket är perfekt för en picknick.

Hitta hit
Rålambshovsparken, 112 35 StockholmKarta över picknickplatser i StockholmMer från Stockholm

5 platser med körsbärsträd i StockholmBada i Stockholm – 23 badplatserVandra i Stockholm – 11 naturreservat och vandringsleder | 15 städer inom två timmar från Stockholm | Höstmarknader i StockholmJulmarknader i StockholmInstagramvänliga platser i StockholmAllt du behöver veta om Halloween på Gröna Lund | 25 saker att göra i Stockholm på vinternMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

28 kommentarer

  1. Bra tips!
    Hoppas kunna komma till familjen i Stockholm i slutet av augusti, längtar sååååå.
    Det är fint uppe på Henriksdalsberget också, fast det tillhör ju egentligen Nacka, men utsikten är över Stockholm.
    Trevlig helg!

  2. Jättebra tips och fina bilder. Har besökt dem alla under nina vandringar i huvudstaden. Jag rekommenderar också Monteliusvägen med fin utsikt och där även Ivar Lo parken och Olle Adpophssons park. Fåfängan och det området bjuder också på fin utsikt liksom Cornelisparken som liggerer på en höjd nära Katarinavägen och Rehnstjärnas gata

  3. Härliga tips och fina bilder. Det är bara att packa sin picknickkorg och ge sig iväg när man är i Stockholm, vilket är alldeles för sällan, tyvärr

  4. Så bra tips! Jag älskar picknick så hoppas det blir mycket av det i sommar. Hittills har jag haft minipicknick med bullar, på söndag blir det ytterligare en picknick 🥰👏🏻

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *