Swedish Passport

Restauranger och utflykter i Quarteira | Resedagbok

Publicerat: 2022-12-04 | Uppdaterat: 2023-01-24

Här är del två av min resedagbok från Portugal i september.

Vi var 13 släktingar som hyrde ett hus i staden Quarteira i södra Portugal för att fira mina kusiners pappa som fyllde 60. I första delen av mina resedagbok skrev jag om huset och några av våra stammisställen. I den här delen av resedagboken blir det istället fokus på de restauranger vi besökte och de utflykter vi gjorde i Quarteira. Häng med!

RESEDAGBOK QUARTEIRA | 17-24 SEPTEMBER 2022

Middag på Marufo 2

Första kvällen i Quarteira tänkte vi “fira” att vi kommit fram med ett restaurangbesök. Det låg två restauranger bredvid vårt stammisställe Lidl: Marufo 1 och Marufo 2. Vi gick till Marufo 2 och fick den tråkigaste matupplevelsen jag haft på en restaurang. Kanske någonsin. Eller hur låter en portion överkokt pasta med endast krossade tomater och noll kryddor? Haha.

Crêpes på La Plage Bar

En betydligt bättre matupplevelse hade jag dock på en standbar som serverade crêpes. Nej men alltså det är nästan lite orimligt hur mycket jag älskar crêpes.

Onsdagsmarknaden i Quarteira

Varje onsdag omvandlas en enorm husvagnscamping bredvid Lidl till en marknad med hundratals stånd och foodtrucks. Jag köpte en handmålad tavla av en lokal konstnär. Så kul med den typen av souvenirer från ett resmål.

Restaurang Tiramisú

Vår absolut bästa restaurangupplevelse i Quarteira var helt klart restaurang Tiramisú. En jättemysig restaurang med god mat och fantastiskt trevliga servitörer. Himla tur att vi gick hit den kvällen det var 60-årskalas. Och vi hade absolut partyhattar på oss.

Promenad till Vilamoura Marina

En dag blev det en promenad till marinan i Vilamoura, cirka 1 timme från huset vi hyrde. Här fanns en massa lyxiga båtar – och ännu fler britter.

Glassbaren Geladaria Milan 2

En dag gick jag och min pappa och åt glass med havsutsikt på Geladaria Milan 2. Alltså whats up med att lägga till en tvåa på restaurangnamn i Quarteira? Första restaurangen vi åt på hette ju Marufo 2, haha.

Glassen var i alla fall minst lika god som den såg ut att vara!

Röda klippor på Praia do Almargem

Quarteira bjöd inte bara på milslånga stränder, utan även riktigt häftiga klippor i rött. Klipporna vid stranden Praia do Almargem var lite extra häftiga.

Solnedgångspromenad

En kväll promenerade vi längs med stranden för att ta oss in till centrala Quarteira för middag. Så magiskt ljus!

Quarteira

Restaurang S. Martino

Den kvällen åt vi på S. Martino, en restaurang med helt okej mat och utsikt över havet.

Morgondopp i havet

En morgon gick jag och min pappa upp innan solen för att gå ner till havet och ta ett morgondopp. Alltså jag är ju badkruka deluxe, men när omgivningen ser ut såhär måste man ju ta ett dopp.

Vattenlandet Aquashow

En av dagarna hängde vi på Quarteiras vattenland. Alltså som jag älskar vattenrutschbanor! Vi var ju i Portugal under lågsäsong och det kändes som att vi i princip hade vattenlandet för oss själva. Behövde knappt köa till något. Gick därifrån med två uppskrapade fötter, en stukad tumme och en blå och svullen armbåge. Ett tecken om något att man haft en rolig och fartfylld dag, haha.

Restauranger och utflykter i Quarteira
Karta över platserna vi besökte i Quarteira

Resedagböcker från Quarteira & Faro 2022

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

26 Kommentarer

 • Ni besökte verkligen många intressanta och spännande sevärdheter och matställen – kul! Tack för att du delar med dig, dina bilder inspirerar.

  Kram

 • Blir både hungrig och resesugen när jag ser dessa bilder! 🙂

 • Vilka underbara bilder!

 • Åh, så fint 😊 Underbara bilder!

 • Vad mysigt det ser ut och vilka fina bilder 🙂

 • Härliga crepes.
  Marknader är alltid roligt.
  Härligt att få följa med på både restauranger och promenader.
  Trevlig adventshelg!

 • Wow alltså, jag måste verkligen ge mig ut o resa 2023 🌟

 • Åh vad vackert med solnedgången och vilken härlig vistelse. Kramis <3

 • En vecka i Portugal, kan förstå ni haft det trevligt hahah 🙂 Älskar ju mitt nya land. Vi bor drygt 1 timmes bilväg från Quarteira så hänger inte där, men bra med restaurangtips. Vattenlandet ser vi ju reklam för överallt, men väntar med att besöka det tills vi har gäster som skulle uppskatta det. Själva håller vi helst till vid havet när det ska badas (eller i poolen som vi förhoppningsvis bygger i sommar). De där röda klipporna är fantastiska och är en symbol för Västra Algarves stränder.

  • Åh men förstår ju att ni gärna håller till vid havet, så magiska stränder längs Algarvekusten 🙂

 • Wow det ser ju så otroligt drömmigt ut!

 • Tur att ni hittade en bra restaurang till 60-års festen. Att fira en födelsedag med överkokt pasta och smaklös tomatsås låter ju inte lockande.
  Ja det där med 2:an efter restaurangnamnen lät konstigt. Är det samma meny och koncept på både 1:an och 2:an tro? Då verkar det ju konstigt att dom placerat båda Marufo-restaurangerna så pass nära varandra.

  • Har läst lite recensioner om restaurangerna och uppfattar det som att de är konkurrerande restauranger med olika ägare, fast har i grunden samma meny? Och ser typ likadana ut från utsidan? Ytterst oklart, haha!

 • Wooow! Helt magiska bilder på solnedgången. Ser helt fantastiskt ut!
  Synd att första restaurangen var en besvikelse dock.

 • Men wow så härligt det ser ut! Nu längtar man ju verkligen efter sol och ledighet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *