Swedish Passport

Semesterhus i Quarteira | Resedagbok

Publicerat: 2022-11-22 | Uppdaterat: 2023-01-24

I september reste jag med mina släktingar till Quarteira i Portugal.

Mina kusiners pappa fyllde 60 och vi var totalt 13 personer som reste iväg för att fira honom. Vi hyrde ett fantastiskt semesterhus i staden Quarteira och hängde där i en vecka. Så trevligt.

Jag har haft problem med hur jag skulle lägga upp mina resedagböcker från Quarteira. Resans fokus var ju snarare på att umgås än att utforska. Så dagarna spenderades främst vid poolen i huset, men med lite promenader till stranden, in till stan och till vårt stammisställe: Lidl. Och så ett par utflykter. Såklart. Så tänker att vi helt enkelt kickar igång resedagböckerna från Portugal med det som blev “vardag”. Och så kör vi på utflykterna i framtida inlägg. Hey ho, let’s go!

RESEDAGBOK QUARTEIRA | 17-24 SEPTEMBER 2022

Semesterhuset i Quarteira

Måste ju börja med en presentation av själva huset vi hyrde. Det var ett hus på 500 kvadrat med plats för upp till 14 personer. Huset bjöd bland annat på en pool, tennisbana, pingisbord, badmintonnät samt en liten fotbollsplan. Allt på en inhängnad tomt som vi hade för oss själva. Nästan lite oförskämt trevligt.

Semesterhus i Quarteira

Staden Quarteira

Vårt semesterhus låg på promenadavstånd till centrala Quarteira. En ganska trevlig, men på något sätt personlighetslös stad. Kanske för att vi var där i lågsäsong och i princip bara mötte pensionerade britter. I Quarteira bor det cirka 22 000 personer och jag skulle tippa på att 20 000 av dessa är britter. Källa: Magkänsla. Haha.

Quarteira ligger i alla fall på Algarvekusten i södra Portugal, mellan Albufeira och Faro. Staden ligger längs med havet och erbjuder flera vackra stränder, ett helt okej restaurang-utbud samt en himla massa golfbanor.

Praia da Lagoa

Det Quarteira saknade i personlighet vägde de upp med sina milslånga ständer. Så magiskt. “Vår” strand, Praia da Lagoa, låg cirka 15 minuter från huset så det blev både ett och annat dopp här.

Lidl

Och jag kan ju inte avsluta det här inlägget utan att nämna Lidl. Det var vår närmsta livsmedelsbutik där samtliga matinköp gjordes. Då vi var 13 personer och åt de flesta måltider i huset blev det både en och annan promenad dit. Dagligen. Tror jag som mest var där 3 gånger på samma dag, haha.

Karta över platserna vi besökte i Quarteira

Resedagböcker från Quarteira & Faro 2022

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram