Swedish Passport

Sharm el Sheik & Kairo 2010 | Tillbakablick

Publicerat: 2019-05-02 | Uppdaterat: 2022-12-23

Denna torsdag blir det en tillbakablick på min andra resa till Egypten.

I mars 2010 reste jag tillsammans med min familj till den populära turistdestinationen Sharm el Sheik. Detta var drygt ett år innan den arabiska våren, och vi levde som typiska charterturister: Hängde på hotellet och gjorde ett par dagsutflykter. En av dagarna red vi på kameler till ett Bedouin-läger ute i öknen, och det är en upplevelse jag faktiskt tänker på ganska ofta än idag. Lägret låg verkligen mitt ute i ingenstans och vi var så långt bort från ljussföroreningar att stjärnhimlen var fullständigt magiskt. Man såg så sjukt många stjärnor! Själva kamelridningen är också ett kärt minne då det var starten på min pappas hat mot kameler. Han skadade sig nämligen ganska illa under turen och fick världshistoriens största blåmärke. Och jag har gett honom kamel-relaterade saker enda sedan dess. #daughteroftheyear.

Nej men ärligt talat är min pappa världens bästa. Under den här resan ställde han upp på att följa med mig på en åtta timmar lång bussresa, enkel väg, till Kairo bara för att jag ville se pyramiderna. Vi hade sett dem vår första resa till Egypten 2004, men jag var bara åtta då och hade inte särskilt många minnen från den upplevelsen. Ville därför se pyramiderna igen. Sagt och gjort åkte jag och pappa buss i åtta timmar, spenderade dagen i Kairo och åkte sedan åtta timmar buss tillbaka till Sharm el Sheik. Detta medan min mamma och lillebror spenderade hela dagen vid poolen.

Här är några bilder från vår resa:

Min lillebror framför Bedouin-lägret
Den berömda kamelridningen
Man kan inte åka till Egypten utan att snorkla
En av mina favoritbilder ever. Vet inte vad jag älskar mest. Att jag inte lyckas fånga pyramiden mellan fingrarna? Eller pappas finger i hörnet? Eller den fantastiskt dåliga foto-idén i sig? Magisk bild!
En av pyramiderna och Sphinxen
Sitter och chillar på en nästan 4000 år gammal pyramid, no biggie

Relaterade inlägg

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

33 Kommentarer

 • Skulle verkligen vilja se pyramiderna! Förhoppningsvis tar jag mig dit en dag 😀 Kram

 • Men så häftig resa och älskar bilden på dig och pyramiden haha!! Så himla söt :’D

 • Åh det ser ut som en fantastisk resa :D!

 • Åh vilken spännande resa!? Jag har alltid velat se Egyptens alla fascinerande sevärdheter.

 • Looks like you had a wonderful time. We too had gone to Egypt a few years ago but we spent all of our time in Cairo. I have heard a lot about Sharm el Sheik. Lovely pictures.

 • Vilken tur att ni kunde uppleva detta 😀 Jag har sett för många mumien filmer för att våga besöka pyramiderna xD Det hade skrämt skiten ur mig ärligt talat men naturligtvis otroligt coolt att få se de med egna ögon 😀

 • Wow så härliga bilder! ?

 • Ah shit vad coolt! Har varit så himla fascinerad av antika Egypten sedan jag var barn, har ännu inte kunnat åka dit dock men ser fram emot den dagen jag kan! ^^
  (yes, min inre nörd är lite lagom avis över sista bilden :p)

  • Håller tummarna för att du får möjlighet att åka dit en dag! Tycker också den antika Egypten är så spännande så det är en mäktig upplevelse att få se allt på plats 🙂

 • Egypten är verkligen ett land jag skulle vilja besöka, främst för att jag är så intresserad av historia och arkitektur så det känns som ett måste att ha sett pyramiderna. Dock vet jag inte om jag skulle våga åka dit hehe, förhoppningsvis så får det bli ett besök dit i framtiden 🙂

  • Jo man får ju hålla tummarna för att läget lugnar ner sig i landet och det känns tryggt att åka dit igen 🙂

  • Åh, det håller jag verkligen med om! Pyramiderna är ju trots allt det enda av världens sju antika underverk som finns kvar idag 🙂

 • Du anar inte hur mycket jag vill åka till just Egypten! Håller alla mina tummar och tår för att dom får lite ordning på landet och ett trevligare klimat igen! Då j*klar, hihi! Kram fina <3

 • Wow så otroligt häftigt alltså! Skulle verkligen vilja se en pyramid i verkligheten 😀

 • Ja det var stor kontrast mot Boden. Måste ha varit en stor upplevelse.

  • Ja, absolut! Detta är nog en av de resor jag gjort som jag fortfarande minns mest ifrån och tänker tillbaka på ofta 🙂

 • åh ja va med vid pyramiderna blev så förvånad att de låg så precis inne vid staden o sen bara öken efter liksom men wow o varit där o tänkt de som byggt dem

  • Haha ja men eller hur! På alla bilder och så ser det ju ut som att de ligger mitt ute i öknen men så blir det så knas när man är där och inser att de verkligen är vägg i vägg med staden liksom 🙂

 • Riktigt häftig resa a:)

 • Men så häftig resa! 🙂
  Bilderna ser helt underbara ut 🙂

 • vad roligt! så fina bilder 😀

 • Åh jag har funderat lite på att resa dit på sistone faktiskt så detta älskar jag!

 • Så himla roligt att ha fått se Egypten och deras pyramider 🙂 Så cool bilden är när du sitter i pyramiden 🙂 Du har verkligen fina bilder 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *