Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-23

Denna torsdag blir det en tillbakablick på min andra resa till Egypten.


I mars 2010 reste jag tillsammans med min familj till den populära turistdestinationen Sharm el Sheik. Detta var drygt ett år innan den arabiska våren, och vi levde som typiska charterturister: Hängde på hotellet och gjorde ett par dagsutflykter. En av dagarna red vi på kameler till ett Bedouin-läger ute i öknen, och det är en upplevelse jag faktiskt tänker på ganska ofta än idag. Lägret låg verkligen mitt ute i ingenstans och vi var så långt bort från ljussföroreningar att stjärnhimlen var fullständigt magiskt. Man såg så sjukt många stjärnor! Själva kamelridningen är också ett kärt minne då det var starten på min pappas hat mot kameler. Han skadade sig nämligen ganska illa under turen och fick världshistoriens största blåmärke. Och jag har gett honom kamel-relaterade saker enda sedan dess. #daughteroftheyear.

Nej men ärligt talat är min pappa världens bästa. Under den här resan ställde han upp på att följa med mig på en åtta timmar lång bussresa, enkel väg, till Kairo bara för att jag ville se pyramiderna. Vi hade sett dem vår första resa till Egypten 2004, men jag var bara åtta då och hade inte särskilt många minnen från den upplevelsen. Ville därför se pyramiderna igen. Sagt och gjort åkte jag och pappa buss i åtta timmar, spenderade dagen i Kairo och åkte sedan åtta timmar buss tillbaka till Sharm el Sheik. Detta medan min mamma och lillebror spenderade hela dagen vid poolen.

Här är några bilder från vår resa:Sharm el Sheik & Kairo 2010 - Travel Throwback Thursday

Min lillebror framför Bedouin-lägret

Sharm el Sheik & Kairo 2010 - Travel Throwback Thursday

Den berömda kamelridningen

Sharm el Sheik & Kairo 2010 - Travel Throwback Thursday

Man kan inte åka till Egypten utan att snorkla

Sharm el Sheik & Kairo 2010 - Travel Throwback Thursday

En av mina favoritbilder ever. Vet inte vad jag älskar mest. Att jag inte lyckas fånga pyramiden mellan fingrarna? Eller pappas finger i hörnet? Eller den fantastiskt dåliga foto-idén i sig? Magisk bild!

Sharm el Sheik & Kairo 2010 - Travel Throwback Thursday

En av pyramiderna och Sphinxen

Sharm el Sheik & Kairo 2010 - Travel Throwback Thursday

Sitter och chillar på en nästan 4000 år gammal pyramid (Igen!), no biggieMer från Egypten

Marsa Alam (Tillbakablick 2010) | Hurghada & Kairo (Tillbakablick 2004)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

33 svar

 1. Så himla roligt att ha fått se Egypten och deras pyramider 🙂 Så cool bilden är när du sitter i pyramiden 🙂 Du har verkligen fina bilder 🙂

 2. åh ja va med vid pyramiderna blev så förvånad att de låg så precis inne vid staden o sen bara öken efter liksom men wow o varit där o tänkt de som byggt dem

  1. Haha ja men eller hur! På alla bilder och så ser det ju ut som att de ligger mitt ute i öknen men så blir det så knas när man är där och inser att de verkligen är vägg i vägg med staden liksom 🙂

 3. Du anar inte hur mycket jag vill åka till just Egypten! Håller alla mina tummar och tår för att dom får lite ordning på landet och ett trevligare klimat igen! Då j*klar, hihi! Kram fina <3

 4. Egypten är verkligen ett land jag skulle vilja besöka, främst för att jag är så intresserad av historia och arkitektur så det känns som ett måste att ha sett pyramiderna. Dock vet jag inte om jag skulle våga åka dit hehe, förhoppningsvis så får det bli ett besök dit i framtiden 🙂

 5. Ah shit vad coolt! Har varit så himla fascinerad av antika Egypten sedan jag var barn, har ännu inte kunnat åka dit dock men ser fram emot den dagen jag kan! ^^
  (yes, min inre nörd är lite lagom avis över sista bilden :p)

 6. Vilken tur att ni kunde uppleva detta 😀 Jag har sett för många mumien filmer för att våga besöka pyramiderna xD Det hade skrämt skiten ur mig ärligt talat men naturligtvis otroligt coolt att få se de med egna ögon 😀

 7. Looks like you had a wonderful time. We too had gone to Egypt a few years ago but we spent all of our time in Cairo. I have heard a lot about Sharm el Sheik. Lovely pictures.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *