Swedish Passport

Uppdaterat 2022-12-30

Den sista helgen i augusti reste jag till Oskarshamn.


Precis som många andra av mina resor i sommar-Sverige var syftet att tävla i idrotten varpa. Denna gång SM. De svenska mästerskapen i varpa är uppdelat i två delar. Den första delen var på Gotland tidigare i somras där disciplinerna var individuellt och tremanna, och i Oskarshamn var det tvåmanna och mix (en man och en kvinna) som stod på schemat. På Gotland vann jag SM-guld i tremanna – och Oskarshamn bjöd också på ett mästerskapsguld. Häng med!


RESEDAGBOK OSKARSHAM | DAG 1 | 31 AUGUSTI 2019Oskarshamn på kvällen

Det enda jag i princip visste om Oskarshamn innan den här resan var att man kan ta båten till Gotland därifrån, haha. Insåg dock när vi parkerade utanför vårt hotell att jag varit där tidigare. Så sent som förra året faktiskt. Då stannade vi nämligen i Oskarshamn för att äta lunch på vår roadtrip hem från Kalmar.

Vi kom fram på kvällen, åt middag på hotellet och gick sedan ut på en liten promenad i staden. Detta var en fredagskväll och jag var ärligt talat lite chockad över hur lugnt det var. Vi mötte typ inte en enda person. Vet inte om det är en Oskarshamn-grej eller en sommaren-är-slut-grej, haha.Kvällspromenad
Kvällspromenad
Kvällspromenad

RESEDAGBOK OSKARSHAM | DAG 2 | 1 SEPTEMBER 2019Upptäck Oskarshamn med Hittaut

Jag började dagen redan vid femtiden på morgonen. Varför? Jo, för att hinna med en långpromenad med Stina där vi letade Hittaut-kontroller. Jag är verkligen besatt! Så härligt också att vara ute så tidigt då vi fick gå omkring och se staden vakna till liv.

Läs mer: Upptäck Sverige med HittautSM-guld i Oskarshamn - Resedagbok


SM-guld i Oskarshamn - Resedagbok


SM-guld i Oskarshamn - Resedagbok


SM-guld i Oskarshamn

Jag skulle inte ens ha tävlat den här dagen, men påväg till Oskarshamn fick vi reda på att min mammas lagkamrat skadat sig. Jag fick därför hoppa i tävlingskläderna och skrota mina planer på att turista runt i Oskarshamn hela dagen. Och det hela slutade med att jag vann säsongens andra SM-guld! Mitt fjärde totalt.SM-guld i Oskarshamn - Resedagbok


Hur firar man ett SM-guld i Oskarshamn?

Typ inte alls? Haha. Vi åt middag på hotellet igen och tog sedan en promenad runt stan innan det blev läggdags tidigt. Vet inte riktigt vad jag tycker om Oskarshamn alltså. Vissa delar är så söta, medan andra i princip liknar det som kommer upp när man googlar “Eastern Bloc Houses”. Tredje bilden summerar verkligen Oskarshamn, haha.SM-guld i Oskarshamn - Resedagbok


SM-guld i Oskarshamn - Resedagbok


SM-guld i Oskarshamn - Resedagbok

RESEDAGBOK OSKARSHAMN | DAG 3 | 2 SEPTEMBER 2019Sista dagen i Oskarshamn

Jag började den här dagen exakt likadant som dagen innan med en promenad med Stina och lite fler Hittaut-kontroller. Efter det checkade vi ut och åkte tillbaka till tävlingsplanen för ännu en SM-dag. Resultaten denna dag behöver vi dock inte prata om, haha. Missade visst att fotografera denna dag, så bjuder på en bild på Stina på hotellet. Min stora lilla tjej ❤Stina på hotellet


Karta över platserna vi besökte i OskarshamnFler resedagböcker från Småland

Hundutställning i Gränna (2019) | Polkagrisstaden Gränna (2019) | Ett besök på Kalmar slott (2018) | Öland på vintern (2018) | Roadtrip till Kalmar (2018)Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

24 svar

  1. Men så vackert! Älskar sista bilden också, huuur söt! Älskar både dina travel diaries och tips, men ska bli roligt att se några tipsinlägg framöver! 😀

  2. Vilka underbara bilder, ser ju jättemysigt ut, tror inte jag varit där men det verkar vara värt ett besök 🙂

  3. Oskarshamn är väldigt fint! Likaså Gotland, varit där ett antal gånger då vi hade/har släkt där, Gotland är fantastiskt! Har du varit mycket i Kalmar? Jag bor i Kalmar ? Grattis till er vinst! Mycket fina bilder ?

    1. Älskade Gotland, är där minst en gång om året – gärna mer 😉 Kalmar kan jag tyvärr inte påstå att jag besökt så mycket, tror helt ärligt jag bara varit där två gånger i hela mitt liv, en gång förra året och så en gång när jag var typ tre år och skulle till Ölands Djurpark 😉

  4. Vad mysigt det ser ut där 🙂 Grattis till priset 😀
    Och skön känsla att vara klar med inläggen från sommaren, även om det är kul att läsa 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *