Swedish Passport

Sommardag i Trosa | Resedagbok

Publicerat: 2023-09-13 | Uppdaterat: 2023-09-13

Dags att komma igång med sommarens resedagböcker? Svar ja!

En lördag i juli skulle jag och mina föräldrar åka och plocka jordgubbar på ett självplock. Men vi hamnade av oklar anledning i Trosa istället? Och tog en sväng förbi Tullgarns slott? Vet inte riktigt vad som hände där, haha. Men jag klagar inte då Trosa utan tvekan är en av Sveriges gulligaste städer. Häng med på en somrig dagsutflykt som bjöd på sol – och ett plötsligt spöregn. 

REsedagbok TROSA | 8 JULI 2023

Sommarpromenad i Trosa

Vi kom fram till Trosa på förmiddagen och började dagen i hamnen. Därifrån promenerade vi sedan längs kanalen förbi Hamngårdsbodarna och Torget med den fina Turistcenter-byggnaden. Trosa alltså. Så GULLIG stad.

Garvaregården i Trosa

Promenaden fortsatte sedan mot Garvaregården där vi hade planer på att äta lunch. Deras “enklare luncher” var dock lite väl enkla så vi skippade mat och spanade istället in museet och de gulliga byggnaderna. Garvaregården har tidigare varit en hantverkargård och har anor från 1700-talet.

Lunch på Trosa Matstudio

Lunchen åt vi istället på supermysiga Trosa Matstudio. Om jag överanvänder orden “mysig” och “gullig” i det här inlägget? Svar ja. Men himla trevligt lunchställe.

Till efterrätt blev det en glass i hamnen innan vi vinkade hejdå till Trosa.

Det kungliga slottet Tullgarn

Vi körde sedan vidare till Tullgarns slott som ligger cirka 20 minuter med bil från Trosa. Tullgarn är ett av de 11 slott som brukar kallas för “de kungliga slotten” då de har kunglig dispositionsrätt. Slottet byggdes på 1720-talet och benämns ofta som ett “lustslott”. En kunglig sommarstuga, med andra ord.

Om vi inte haft med oss min hund Stina hade jag gärna tagit en sväng inne i slottet. Men nu fick vi istället njuta av en promenad i slottsträdgården. Ja, i alla fall tills det från ingenstans började spöregna. När vi befann oss på en udde så långt från parkeringen vi kunde. Trots tappra försök till att sicksacka mellan träden för att hålla oss torra var det ett gäng blöta katter som kom tillbaka till bilen. Haha. Efter vår ofrivilliga utomhusdusch kände vi för att avsluta vår lilla utflykt och åka hem igen.

Karta över platserna vi besökte i Trosa

Relaterade inlägg

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

6 Kommentarer

  • Vad roligt att ni åkte till Trosa och så fint det är där. Måste också åka dit någon gång. Kramis <3

  • Прогон сайта с помощью Хрумера может помочь улучшить позиции сайта в поисковых системах, повысить его трафик и увеличить количество потенциальных клиентов. Однако, не следует забывать, что использование Хрумера может повлечь за собой риск нарушения правил поисковых систем, таких как Google, что может привести к наказанию и снижению рейтинга сайта.
    [url=https://ru.xelo.pro/xrumer/]botmasterru[/url]

  • Vilken mysig dag ni verkar ha haft! Trosa är ju så mysigt och Tullgarn är så vackert!

  • Wow vad mysigt det ser ut, nästan lite som man är utomlands långt bort 🙈

  • Åh vad fina bilder! Trosa är ju såå mysigt och pittoreskt, en riktig Sörmländsk pärla. <3
    Finns en marsipanbutik där som är ett måste (om man gillar marsipan då) 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *