Swedish Passport

Midsommar i Stendörren & Trosa | Resedagbok

Publicerat: 2020-06-26 | Uppdaterat: 2024-06-16

Jag firade midsommar genom att ta en utflykt till Stendörren och Trosa.

Jag och sambon velade länge fram och tillbaka kring vad vi skulle göra på midsommar, men när mina föräldrar berättade att de tänkte åka till Stendörrens naturreservat var jag inte sen på att haka på den idén. Senast jag var där var i februari, och detta blev faktiskt min första resa utanför Stockholms län sedan hela Corona-pandemin drog igång. Välkommen att hänga med i min resedagbok från midsommar i Stendörren och Trosa!

RESEDAGBOK STENDÖRREN & TROSA | 20 JUNI 2020

Midsommarlunch i Stendörrens naturreservat

Jag började dagen hemma med att binda kransar innan mina föräldrar kom förbi och hämtade upp oss och körde till Stendörren. För ovanlighetens skull var det stekande sol och galet varmt på midsommar, men vi hittade skugga mellan ett par träd där vi slog läger och åt lunch. Det blev ingen traditionell midsommarlunch för min del utan jag åt min senaste craving: Sallad med halloumi och jordgubbar. Så fruktansvärt gott!

Midsommarlunch i Stendörrens naturreservat
Midsommarlunch i Stendörrens naturreservat
Midsommarlunch i Stendörrens naturreservat

Vandring runt Äspskär

Efter lunchen gav vi oss ut på en liten vandring på ön Äspskär. Så fin liten skärgårdsö som man bara kan ta sig till fots via ett par hängbroar. Väl på Äspskär följde vi en led som gick runt hela ön längs med havet.

Vandring runt Äspskär​
Midsommar i Stendörren
Vandring runt Äspskär​
Vandring runt Äspskär​
Vandring runt Äspskär​
Vandring runt Äspskär​
Vandring runt Äspskär​

Picknick vid Naturum

Efter vår lilla vandring tog vi oss djupare in i naturreservatet och åkte till Naturum. Det är ett litet museum där man kan lära sig mer om skärgården, men vi nöjde oss med att sitta utanför. Stina fick ta sig ett litet dopp i havet medan vi satte oss på en brygga och åt jordgubbar och njöt av sommaren. Har det någonsin varit såhär bra väder på midsommar?

Picknick vid Naturum​
Picknick vid Naturum​
Picknick vid Naturum​
Picknick vid Naturum​
Picknick vid Naturum​

Middag i Trosa

På väg hem från vårt midsommarfirande i Stendörren stannade vi i Trosa för att äta middag. Trosa är ju utan tvekan en av Sveriges sötaste städer med sina trähus längs med ån. Senast jag var i Trosa var förra året och då spenderade vi lång tid med att leta efter en restaurang som både hade veganska alternativ och tillät hundar. Den här gången gjorde vi research innan. Vi hamnade därför på Trosa Sjökrog som ligger nere vid havet.

Middag i Trosa​
Middag i Trosa​

Promenad i kvällssol

Efter middagen tog vi en kort promenad i Trosa för att rasta Stina innan vi rullade hem igen. Vi kan sammanfatta detta som en himla bra midsommar i Stendörren och Trosa med precis allt en midsommar behöver: Vatten, blomsterkransar, jordgubbar och fint sällskap.

Promenad i kvällssol​
Promenad i kvällssol​
Promenad i kvällssol​
Promenad i kvällssol​
Karta över platserna vi besökte i Stendörren & Trosa

Relaterade inlägg​

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

30 Kommentarer

 • Vilka underbara midsommarbilder! 🙂
  Nej, vi var hemma och käkade ute på stan med ett par vänner. Då hade dom inte öppnat upp så vi kunde resa inom landet utan vi fick hålla oss på hemmaplan. Men det var väldigt trevligt ändå – vi trivs här i Torrevieja 🙂

 • Men så härligt och mysigt <3 och så fina kransar ni hade!

 • Åhh så vackra bilder!! Älskar de på er när ni har midsommarkransar, såå fina :’) Trosa var ju oootroligt vackert också :’D

 • Trosa måste besökas en gång varje sommar. Ännu har vi inte varit där. Stendörren var jag och dottern på för två år sedan på blandannat Skärgårdsmarknaden innan vi åkte över och gick på hängbroarna och hittade vår plats att bada och ha picknick från.

 • Men åh, ser heeeeelt magiskt ut. Fantastiska bilder ??

 • Men åh vilken härlig midsommar du hade och vilka härliga bilder! <3 Kramis

 • Wow vilka underbara bilder! <3 Kram

 • men WOOOOOW vad härliga bilder!!! SÅÅÅ härliga 😀

 • Åh så himla mysigt!!! Så underbara bilder 😀

 • Så vackra bilder och miljö! Och ja livet har verkligen fått en att tänka till! Hoppas du mår bra! ❤️

 • alltså så fint 😀 så fina bilder!

 • Vet inte vad som hänt men skickar en massa kramar till dig, som du skriver är livet orättvist ibland och vi har nog alla fått en tankeställare iår! Men alltså hur mysig tur verkade ni inte ha haft då?! :> det nya har verkligen fått bilderna otroligt fina, wow!! ❤️

 • Låter som en jättemysig midsommar ändå, det är verkligen fint vid Stendörren. Mysigt med middag i Trosa också 😀
  Själv var jag ute på “min” skärgårdsö och latade mig, njöt och fotade lite. 🙂

  • Jo men trots allt var det ju ändå en fin midsommarutflykt 🙂 Låter ju superhärligt! Måste få hänga med ut till din ö någon gång 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *