Swedish Passport

The Brazen Head - Irlands äldsta pub | Resedagbok

Publicerat: 2024-03-09 | Uppdaterat: 2024-05-30

Välkommen till del tre av min resedagbok från Dublin.

Den här dagen var vädret allt annat än trevligt. Regnet öste ner och vindarna kom från alla håll och kanter. Våra paraplyer vändes absolut ut och in fler än en gång och orden “blöt katt” användes frekvent. Så vad gör man i Dublin när det spöregnar och man vill minimera tiden utomhus? Besöker en massa irländska pubar, såklart. Bland annat The Brazen Head som är Irlands äldsta pub. 

Resedagbok Dublin | Dag 4 | 20 oktober 2023

Ha'Penny Bridge

Vi började dagen med att ta oss genom regnet över floden Liffey via bron Ha’Penny. Namnet Ha’Penny kommer från “Halfpenny” vilket var vad det kostade att gå över bron när den byggdes 1816. Det var den första bron över Liffey, innan hade man behövt åka båt. Numera finns det betydligt fler broar över floden, och så vitt jag vet har ingen en avgift.

På andra sidan bron låg ILAC Shopping Centre. Varför gick vi dit? Det låg inomhus. Och så har de en Penneys också vilket är Irlands motsvarighet till Primark. And this girl loves Primark.

Ha'Penny Bridge​
Ha'Penny Bridge​

Lunch i en irländsk kyrka, The Church Café Bar

När det var dags för lunch hittade vi en himla häftig restaurang som låg i en gammal kyrka. Älskar när man bevarar gammal arkitektur och gör något helt annat!

Lunch i en irländsk kyrka, The Church Café Bar​
Lunch i en irländsk kyrka, The Church Café Bar​
Lunch i en irländsk kyrka, The Church Café Bar​

Fika på Ned O' Sheas

Efter lunch delade vi upp oss. Grabbarna gick på whiskeyprovning på Jameson Distillery medan jag och mamma tänkte kolla på mumier i St Michan’s Church of Ireland. Det visade sig dock att kyrkan var stängd på fredagar så istället gjorde vi det vi gör bäst: Tog en fika.

Och var fikar man i Dublin? På en pub, såklart. För att vara någon som inte dricker alkohol hängde jag oerhört mycket på pubar den här resan, haha.

Fika på Ned O' Sheas​
Fika på Ned O' Sheas​
Fika på Ned O' Sheas​

The Brazen Head, Irlands äldsta pub

Efter våra extremt könsstereotypska aktiviteter tog vi oss gemensamt till The Brazen Head som skryter med att vara den äldsta puben på Irland. Ingen dålig titel att ha! Men det resulterar också i att det är lite av en turistfälla. Det fanns flera olika rum och samtliga var knökfulla, men vi fick ett litet bord utomhus med tygtak och infravärme. 

The Brazen Head, Irlands äldsta pub​
The Brazen Head, Irlands äldsta pub​
The Brazen Head, Irlands äldsta pub​
The Brazen Head, Irlands äldsta pub​

Middag på Café 1920

Sedan kämpade vi oss igenom regnet tillbaka till hotellet och tog en favorit i repis till middagen: Restaurangen som låg i samma byggnad som hotellet. Precis som vi gjorde första kvällen i Dublin. Så skönt att slippa gå ut och bli dygnsur igen!

Middag på Café 1920​
Karta över platserna vi besökte i Dublin

Resedagböcker från Dublin & Howth 2023

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

18 Kommentarer

 • Jag tycker Brazen Head är så mysigt men jag har haft turen att vara där när det inte har varit så mycket folk. The Church Café Bar har jag flera gånger tänkt att vi ska gå till men det har inte hunnits med. Penneys däremot besöker vi alltid, älskar att shoppa där! 🙂

  • Vi var ju dock där en fredagseftermiddag så vi kanske har oss själva att skylla, haha! Men rekommenderar verkligen att du tar dig till The Church Café Bar, så häftig restaurang 🙂

 • Åh, det ser så mysigt ut. Hade gärna åkt till Irland<3

 • Hade önskat att du skrev mer om maten. Något som var extra gott som du rekommenderar osv 😀

  • Brukar mest kommentera maten om den varit något helt fantastiskt eller bedrövligt, allt däremellan tycker jag man ändå förväntar sig av en restaurang 😉 Men bra att veta! Kommer helt klart ha det i tanken för framtida inlägg 🙂

 • Tråkigt med regn men gick visst att ha det bra ändå 😀

 • Så mysigt det såg ut på landets äldsta pub. Jag älskar gamla byggnader. Synd att ni inte fick se mumierna för sånt är spännande 🙂

  • Alltså lite besviken att vi missade mumierna, men tyckte ändå vi hittade en värdig ersättare 😉

 • Vilken mysig gammal pub. Man kan riktigt känna den varma och härliga stämningen när man tittar på dina bilder 🙂
  Den där bron var verkligen charmig och intressant att få veta vad den fått sitt namn ifrån 🙂
  ha det fint kram

 • Wow, den kyrk-restaurangen var ju riktigt häftig! Du fångar verkligen Dublin på ett fantastiskt sätt. 😀

 • Alla ställen var så mysiga men kyrkan. Älskar också ombyggda arkitekturer. Underbart när man tar tillvara på det som bör bevaras, även om det blir i en annan tappning.

 • Vilka mysiga ställen. Jag hade älskat att luncha i en kyrkobyggnad och att titta på alla inredningsdetaljer inne på pubarna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *