Swedish Passport

Resa gratis | 5 tips för gratisresor

Publicerat: 2021-09-12 | Uppdaterat: 2024-03-24

Du läste rubriken rätt, det går faktiskt att resa helt gratis.

Eller ja, som bekant är väl ingenting i den här världen gratis egentligen. Men det finns sätt att resa på utan att betala med pengar. Låter det som att jag försöker lura in dig i ett pyramidspel? Kanske! Lovar dock att det jag tipsar om i det här inlägget är grejer som är helt legit och något jag själv använder mig av. Det här med att resa är ju trots allt en ganska dyr hobby. Så kan man få en resa gratis, eller i alla fall delar av den, är ju inte jag den som tackar nej till det.

5 tips för att resa gratis

1. Var kundklubbsmedlem

Jag har exempelvis fått två resor gratis till Helsingfors bara genom att vara medlem i Viking Lines kundklubb. Långt ifrån alla bolag är ju så generösa, men man kan få riktigt bra rabatter. Och att vara kundklubbsmedlem kostar ju i princip aldrig mer än att man får något nyhetsbrev i mejlkorgen då och då.

Stenkyrkan i Helsingfors
Helsingfors 2020, en resa jag fick gratis genom att vara kundklubbsmedlem

2. Samla kundklubbspoäng

Inte nog med att man kan få saker gratis genom att vara kundklubbsmedlem, man kan ofta samla poäng som sedan kan bytas in till nya resor. Jag är till exempel medlem i SJs kundklubb och får poäng för varje tågresa jag köper – som sedan kan bytas in mot nya tågresor.

3. Använd ett kreditkort med poängsystem

Nej, kreditkort är inte för alla då man handlar för pengar man egentligen inte har och alla kan inte hantera det. Har man dock koll på sin ekonomi och betalar tillbaka allt varje månad för att slippa höga räntor ser jag inga som helst problem med att ha ett kreditkort. Jag har ett kreditkort från Bank Norwegian som jag använder till all vardagskonsumtion och får poäng som jag kan byta mot Norwegians produkter.

Då jag försöker undvika att flyga på grund av klimatet har de få flygresor jag gjort de senaste åren kunnat betalas med poäng jag fått genom vardagskonsumtion. Vi lever ju trots allt i ett samhälle där vi ändå måste spendera pengar, så varför inte göra det på ett sätt där man får något tillbaka?

Hus vid Amsterdams kanaler
Amsterdam 2018, en resa där vi fick flygbiljetterna gratis genom kreditkortspoäng

4. Promenera dig till en resa med Stepler

Appen Stepler är det nog många som hört talas om då det är en helt gratis app som uppmuntrar till att gå. Man får nämligen poäng för vare steg man tar som kan bytas in till olika förmåner. Kan ärligt säga att många av de billiga förmånerna är ganska kassa. Typ, få 100 kronor rabatt om du handlar för 500 kronor. Men går man mycket och sparar sina poäng går det att byta dem mot resor.

Aldrig använt Stepler innan? Använd gärna min värvningslänk

5. Gå back to the basic

Nej man behöver faktiskt inte flyga till andra sidan jorden och bo på ett fancy hotell för att få en härlig reseupplevelse. Det kan räcka med att cykla till grannstaden, eller till och med promenera ut till ett fint naturområde och sova en natt i ett tält eller direkt under stjärnorna. Tänk så mycket fint vi kan se, helt gratis! Heja Allemansrätten!

Relaterade inlägg

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

44 Kommentarer

 • Bra restips. Jag vann2 karaoketävlingar när jag bodde i Stockholm. Det var bland annat en 24 timmars kryssning till Åbo med Viking Line. Det var verkligen trevligt.

 • Jag blev tipsad om Stepler i somras och det tycker jag är en riktigt grym app för man går ju varje dag! Man behöver inte göra något för att samla ihop poäng till skillnad från andra ställen där man måste svara på en massa tråkiga frågor. Många bra tips i detta blogginlägget 😀

  • Ja men precis! Ibland kan det gå veckor mellan gångerna jag går in i appen men har ändå samlat en massa poäng undertiden liksom. Så bra! 🙂

 • Vilka bra tips! Jag brukar också signa upp mig på det mesta, som gravid signade jag upp mig på allt för att kunna få hem lite gratisprodukter (i slutändan har det dock inte blivit något så nog helt valt fel grejer att signa upp mig på…), så älskar sådant som kan gynna medlemmen! 😀 <3

 • Många bra tips! En del har jag redan testat. Ha en fin söndag

 • Så fine tips! Foreldrene mine har benyttet seg av kredittkort med poeng lenge, og det kommer definitivt jeg også til å gjøre (når jeg kan ha kredittkort haha)! Å samle inn poeng for reisene som blant annet Norwegian har er også genialt ✨

  • Ja men alltså det är ju så himla smart att samla poäng med kreditkort när man handlar grejer man hade köpt oavsett 🙂

 • Vilka bra tips!

  Bilden från Amsterdam på dig och din fästman är riktigt fin!

  Trevlig helg.
  Kram

 • Gud vilket bra inlägg! Mycket som jag aldrig ens tänkt på!

 • Bra tips, jag är typ med i alla kundklubbar haha, älskar att samla poäng o få förmåner 😀

 • Underbart bra tips ju!! Stepler har jag fått ihop en hel del med! :3

 • Men vilka bra tips, de ska jag ta tillvara på <3

 • Bra tips, älskar att tälta! 😊

 • Åååh… Man saknar ändå att resa! 🙂

 • Så himla bra inlägg!! <3

 • Jättebra tips! Sånt jag inte alls tänkt på.

 • Oj vad generöst av Viking Line, verkligen värt att vara medlem då. Har aldrig fått en resa gratis, dock lite rabatt på en Ving-resa för att jag har ICA-kort.

 • Himla bra tips! Många har man inte vetat om ens. Fast sista tipset var nog bäst ändå 😉

 • Vilka bra tips! Det där med att gå med i kundklubbar och att tjäna poäng är helt klart underskattat. Bra att du påminner! Vem vill inte resa gratis, haha?

  • Ja men eller hur! Älskar kundklubbar haha! Att vara lojal mot ett specifikt företag brukar ju trots allt löna sig 🙂

 • Ja att resa är dyrt, men gud så givande det är <3

 • Så bra tips! Väldigt spännande att få läsa 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *