Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-23

Ja du läste rubriken rätt, det går faktiskt att resa helt gratis.


Eller ja, som bekant är väl ingenting i den här världen gratis egentligen. Men det finns sätt att resa på utan att betala med pengar. Låter det som att jag försöker lura in dig i ett pyramidspel? Kanske! Lovar dock att det jag tipsar om i det här inlägget är grejer som är helt legit och något jag själv använder mig av. Det här med att resa är ju trots allt en ganska dyr hobby. Så kan man få en resa gratis, eller i alla fall delar av den, är ju inte jag den som tackar nej till det.


5 tips för att resa gratis1. Var kundklubbsmedlem

Jag har exempelvis fått två resor gratis till Helsingfors bara genom att vara medlem i Viking Lines kundklubb då de gett bort en kryssning till alla sina medlemmar i julklapp. Långt ifrån alla bolag är ju så generösa, men man kan få riktigt bra rabatter. Och att vara kundklubbsmedlem kostar ju i princip aldrig något mer än att man får något nyhetsbrev i mejlkorgen då och då.Så kan du resa helt gratis - 5 tips

Helsingfors 2020, en resa jag fick gratis genom att vara kundklubbsmedlem


2. Samla kundklubbspoäng

Inte nog med att man kan få saker gratis genom att vara kundklubbsmedlem, man kan ofta samla poäng som sedan kan bytas in till nya resor. Jag är till exempel medlem i SJs kundklubb och får poäng för varje tågresa jag köper – som sedan kan bytas in mot nya tågresor.


3. Använd ett kreditkort med poängsystem

Nej, kreditkort är inte för alla då man handlar för pengar man egentligen inte har och alla kan inte hantera det. Har man dock koll på sin ekonomi och betalar tillbaka allt varje månad för att slippa höga räntor ser jag inga som helst problem med att ha ett kreditkort. Jag har ett kreditkort från Bank Norwegian som jag använder till all vardagskonsumtion och får poäng som jag kan byta mot Norwegians produkter.

Då jag försöker undvika att flyga på grund av klimatet har de få flygresor jag gjort de senaste åren kunnat betalas med poäng jag fått genom vardagskonsumtion. Vi lever ju trots allt i ett samhälle där vi ändå måste spendera pengar, så varför inte göra det på ett sätt där man får något tillbaka?Så kan du resa helt gratis - 5 tips

Amsterdam 2018, en resa där vi fick flygbiljetterna gratis genom kreditkortspoäng


4. Promenera dig till en resa med Stepler

Appen Stepler är det nog många som hört talas om då det är en helt gratis app som uppmuntrar till att gå. Man får nämligen poäng för vare steg man tar som kan bytas in till olika förmåner. Kan ärligt säga att många av de billiga förmånerna är ganska kassa. Typ, få 100 kronor rabatt om du handlar för 500 kronor. Men går man mycket och sparar sina poäng går det att byta dem mot resor.

Aldrig använt Stepler innan? Använd gärna min värvningslänk!


5. Gå back to the basic

Nej man behöver faktiskt inte ta flyget till andra sidan jorden och bo på ett fancy hotell för att få en härlig reseupplevelse. Det kan räcka med att cykla till grannstaden, eller till och med promenera ut till ett fint naturområde och sova en natt i ett tält eller direkt under stjärnorna. Tänk så mycket fint vi kan se, helt gratis! Heja Allemansrätten!


Fler resetips

Destinationsguider | Hållbart resande | Resa med hund | Resa med tågUtrustningstipsVandrings- och friluftstipsResa billigtMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

44 svar

  1. Vilka bra tips! Det där med att gå med i kundklubbar och att tjäna poäng är helt klart underskattat. Bra att du påminner! Vem vill inte resa gratis, haha?

  2. Oj vad generöst av Viking Line, verkligen värt att vara medlem då. Har aldrig fått en resa gratis, dock lite rabatt på en Ving-resa för att jag har ICA-kort.

  3. Så fine tips! Foreldrene mine har benyttet seg av kredittkort med poeng lenge, og det kommer definitivt jeg også til å gjøre (når jeg kan ha kredittkort haha)! Å samle inn poeng for reisene som blant annet Norwegian har er også genialt ✨

  4. Vilka bra tips! Jag brukar också signa upp mig på det mesta, som gravid signade jag upp mig på allt för att kunna få hem lite gratisprodukter (i slutändan har det dock inte blivit något så nog helt valt fel grejer att signa upp mig på…), så älskar sådant som kan gynna medlemmen! 😀 <3

  5. Jag blev tipsad om Stepler i somras och det tycker jag är en riktigt grym app för man går ju varje dag! Man behöver inte göra något för att samla ihop poäng till skillnad från andra ställen där man måste svara på en massa tråkiga frågor. Många bra tips i detta blogginlägget 😀

  6. Bra restips. Jag vann2 karaoketävlingar när jag bodde i Stockholm. Det var bland annat en 24 timmars kryssning till Åbo med Viking Line. Det var verkligen trevligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *