Swedish Passport

Rom 2026 | Tillbakablick

Publicerat: 2018-05-31 | Uppdaterat: 2022-12-01

Det har blivit dags för en ny Travel Throwback Thursday, denna gång till Rom 2016.

Detta är en resa jag faktiskt blir påmind om varje dag då jag och min sambo har en karikatyrmålning av oss i vardagsrummet som målades av en konstnär på ett torg i Rom. Detta var första gången jag besökte Italien och jag reste dit tillsammans med min sambo och min familj och vi spenderade ett par dagar med att upptäcka Rom – och äta pizza varje dag, haha.

I och med att det var första gången i Rom blev det en hel del turistiga stopp somForum Romanum, Colosseum, Castel Sant’Angelo, Fontana di Trevi och spanska trappan. Inte mig emot då alla dessa platser var fantastiskt vackra. Vi passade även på att besöka världens minsta land, Vatikanstaten, som ligger mitt i Rom.

Läs mer: Vatikanstaten 2016 | Tillbakablick

Jag älskar verkligen Italien och vill så gärna upptäcka mer av landet, men tills dess: Lite såhär såg vår resa till Italiens huvudstad ut:

Castel Sant'Angelo
Forum Romanum
Fontana di Trevi
Fontana di Trevi
Forum Romanum
Forum Romanum
Colosseum
Forum Romanum
Colosseum
Colosseum
Fontana di Trevi i Rom
Fontana di Trevi

Relaterade inlägg

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

20 Kommentarer

 • Åh, detta gör mig sugen på att börja gå igenom mina bilder från Rom! Var där 2011 och kan längta tillbaka ibland. Italien är så himla vackert 🙂

 • Så himla fina bilder 🙂 Rom är en stad jag så gärna skulle vilja besöka, ser ut som en så fin stad, extra intressant för mig som är så intresserad av konst och historia, vilket det ju finns mycket av där 🙂 Får bli en framtida resa.

 • Vilka fina bilder. Rom ska ju vara lite av en magisk stad med sin historia. Jag vill gärna resa dit.

  Må så gott

 • Ett riktigt drömresemål!

 • Jag var i Rom förra året. Äskade verkligen den staden. Vi bodde på ett hotell bara några meter från fontana de trevi. Minnesvärd resa verkligen.

 • Men alltså jag vill bara slänga mig på första bästa plan och ge mig ut för att resa, men har 2 inplanerade resor snart och tro det eller ej men dem är inte bara till England haha CHOCKERANDE va hehe, men ska åka till Wien med jobbet och jag är sååååå taggad!

 • Wow vilka fina bilder! 🙂

 • Älskade Italien och Rom, såå fint där och skulle gärna vilja tillbaka! 😀

 • Härliga och vackra bilder som du visar ifrån Rom.
  Jag har varit där en gång och tyckte att det fanns mycket att se, jag gillar deras gamla och fina hus.
  Skulle gärna vilja åka dit en gång till.
  Trevlig helg.
  Kram!

 • Det ser fantastiskt ut, jag har faktiskt aldrig varit där. Men jag har varit i Italien ett par gånger och OMG, deras pasta är verkligen mördande god!

 • Vilka fantastiska bilder 😀

 • Jag vet inte om jag "gjorde fel" på något sätt, haha, men jag va verkligen inte imponerad utav Rom. Märkligt med sant! Tyckte att Amsterdam slog det alla dagar i veckan 😉 Kram <3

  • Åh, tycker det är så kul att höra om olika uppfattningar om resmål! Själv tyckte jag själva staden Rom var helt fantastiskt vacker, men minns hur sjukt besviken jag var vid de stora sevärdheterna som totalförstörts av turismen. Tycker också att Amsterdam är bättre, mest för att atmosfären där var så himla mycket härligare 😉

 • Men å, verkar verkligen vara en fantastisk upplevelse att resa dit 🙂 Måste måste göra det!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *