Swedish Passport

Uppdaterat 2023-06-03

Under början av året har det blivit ett par resor inom Sverige för att umgås med vänner och familj.

Har alltid så svårt att veta vad jag ska göra av den typen av resor. Jag menar, de är ju sällan “resebloggs-kompatibla”. Men tycker det är tråkigt att låta dem gå helt obemärkt förbi då det ändå är himla trevliga platser jag fått besöka. Så tänkte att vi helt enkelt slår ihop alla dessa resor i ett inlägg.

Häng med till norra, västra och östra Sverige i ett litet potpurri från våren 2023.


RESEDAGBOK BODEN | 3-6 FEBRUARI 2023


Årets första resa gick till släkten i Boden då det var dags för dubbla kalas. Det äldsta kusinbarnet fyllde sex och det yngsta firade sin första födelsedag.


Rosa morgonpromenad i 25 minusgrader

Vaknade en morgon av att hela himlen var rosa. Då tog det inte många sekunder innan jag snört på mig kängorna och tagit mig ut med kameran. Hade egentligen bara tänkt fota precis utanför huset, men det slutade med att jag gick omkring i stan i nästan en timme. I 25 minus. Endast iklädd tights. Det tog ett bra tag innan jag fick tillbaka värmen i mina lår vill jag lova, haha.

Men värt då Boden visade sig från sin allra vackraste sida!


Rosa morgonpromenad i 25 minusgrader
Rosa morgonpromenad i 25 minusgrader
Rosa morgonpromenad i 25 minusgrader
Rosa morgonpromenad i 25 minusgrader


Smash the Cake-fotografering

Främsta anledningen till den här resan var att fotografera den nyblivna ettåringen. Hurdå? Genom att smasha en tårta. Såklart. Jag hade en likadan fotografering med hennes bror på hans ettårsdag – för FEM år sedan. Var tar tiden iväg egentligen?

Efter fotograferingen blev det kalas. Med en annan tårta. Hehe.


Smash the Cake-fotografering

RESEDAGBOK BODEN | 2-5 MARS 2023


Det blev en andra sväng till Boden ganska tätt inpå den första. Detta på grund av en begravning. Vet aldrig hur man liksom fortsätter efter att ha nämnt “B-ordet”, men det blev en sorglig och fin helg. Med gråt och skratt. Livet hörrni.


Vårvinter i Boden

Kylan hängde kvar i Boden även denna sväng, även om det var betydligt mer “vårvinter” än “vinter”. Den här gången kunde vi gå på promenad utan att näshåret frös till is, haha.


Vårvinter i Boden


Vårvinter i Boden


Vårvinter i Boden


Häxans Hem i Boden

På en promenad såg jag en skylt jag inte kände igen som pekade mot “Häxans Hem”. Klart jag blev nyfiken och behövde kolla in det. Det visade sig vara ett relativt nyöppnat kafé med häx-tema. Så mysigt! Nästa gång jag reser till Boden måste jag helt klart stanna och fika här.


Häxans Hem i Boden

RESEDAGBOK HILLARED & BORÅS | 14-16 APRIL 2023


Sedan blev det dags för ännu ett ettårskalas, denna gång för min mans brorson. Så vi åkte och hängde en helg hos svärmor i Hillared.


Skogspromenad i sagolandskap

Varje gång jag är i Hillared slås jag över vilken magisk skog de har. Jag menar, visst ser det ut att vara taget ur en saga?


Skogspromenad i sagolandskap


Cramers Blommor

Som vanligt blev det ett stopp i Hillareds enda butik, Cramers. Ett av Sveriges största Garden Centers. Och det enda stället i Hillared där man kan köpa sig en glass en varm vårdag.


Cramers Blommor


Hemsökt Museum

Vi tog en utflykt till Borås då jag hade ett ställe jag velat besöka länge: Hemsökt Museum. Detta museum drivs av Laxton-bröderna, två paranormala utredare som bland annat är med i TV-succén Spökjakt. Det kan vara så att jag plöjt alla avsnitt, hehe.

Här inne finns en massa påstått hemsökta föremål från hela världen. Inte minst från deras resor med Spökjakt. Det är fotoförbud inne i museet – för att inte råka få med sig något paranormalt hem – men kan intyga att hela museet är en helt fantastisk visuell upplevelse. Så välgenomarbetat. Även om själva entrén kanske inte är så mycket för världen.


Hemsökt Museum

RESEDAGBOK STRÄNGNÄS | 30 APRIL – 1 MAJ 2023


Valborg firades hos min vän i Strängnäs tillsammans med våra partners. Vi hängde mest hos henne, men passade på att ta en liten promenad förbi Strängnäs Valborgsfirande – komplett med majbrasa och sockervadd.


Valborg i Strängnäs
Valborg i Strängnäs


Fler resedagböcker från Boden, Hillared & Strängnäs

Strängnäs Marknad (2022) | Guidade turer i Göteborg (2022) | Vinter i Hillared (2022) | Bad och blommor i Hillared (2021) | Jul i Boden (2021) | Roadtrip till Boden (2021) | Nya platser i Hillared (2020) | Valpmys i Hillared (2020) | Påsk i Boden (2019) | Jul i Hillared (2018-2019) | Härligt häng i Hillared & Borås (2018) | Vinter i Boden (2018)


Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

24 svar

 1. Vill besöka hemsökt museum utan tvekan 🙂 Laxton följer jag på youtube de är grymma som fan!! Sen häxcafe, alltså woooow helt klart min grej!!! Jag har vänner i Boden plus jag har bott där för ett ex antal år sedan, mysig liten stad 🙂 Kram <3

 2. Känner igen mig i det där att allt inte känns som om det passar in på bloggen, men så mysigt att ha med det ändå.
  Jättefina bilder och glimtar från dina vårresor med familjen och vänner 🙂

 3. Att smasha en tårta var en bra idé fotomässigt i alla fall 🙂 Kan tänka mig 1-åringen blev väldigt lycklig också. Ljuset vid det besöket i Boden är ju helt magiskt vackert! Garden centers är alltid roliga att besöka tycker jag, men jag har inte varit på det i Hillared.

 4. Som vanligt när man kommer in till dig, så är det bara att njuta av dina magiska bilder!
  Hillared är väl inte så stort antar jag. Vi har en granne i Thailand som bor i Hillared och har haft en kennel där. Så roligt att se bilder därifrån. Kollade flera inlägg från Hillared. 🙂

  1. Men alltså ååååh så kul att höra! Och då vet jag nog till och med vem din Thailandsgranne är! Svärmor har haft kennel i typ 100 år och Hillared är ju inte så stort, så har koll på allt som har med hundar i Hillared att göra 😉

 5. Bra kämpat att vara ute så länge i minus 25. Men vilka bilder du belönades med.
  Ja det var verkligen en magisk skog. Skulle kunna se den i Ronja Rövardotter.

 6. haha men alltså, satte han sig i tårtan? 😀 Du bara måååste fråga hans föräldrar om du inte kan få visa bilderna 😀

 7. Åh, så många mysiga resor! Jag läser gärna fler inlägg likt detta.

  Dina bilder från Boden är magiska, i synnerhet de från vårvintern.

  Vyn över Strängnäs lockar mig att göra ett besök i den stan. Tack för att du inspirerar!

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *