Swedish Passport

HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar | Resedagbok

Publicerat: 2023-08-14 | Uppdaterat: 2024-01-06

Här kommer den sista delen av min resedagbok från sommarens Kroatienresa.

Tyvärr bjöd vår sista dag på spöregn. Du vet den typen av regn när det var som att någon slagit på en kran och vattnet forsade oavbrutet. Lite tråkigt då vi hade planerat in en cykelutflykt på Stari Grads slättland med stopp på ett gäng vingårdar den dagen. Istället blev det kortspel i timtal. Lite snopet, men ganska trevligt ändå.

Fotade exakt noll bilder resans två sista dagar pga. regn och lång resdag. Så tänker att vi helt enkelt avslutar resedagböckerna från Kroatien med en liten genomgång av hotellet vi bodde på: HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar. Med blandade bilder från veckan.

REsedagbok Stari Grad | Dag 7-8 | 15-16 juni 2023

HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar

HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar är ett av hotellkedjan Valamars hotell och ligger cirka 15 minuters promenad från centrala Stari Grad på ön Hvar i Kroatien. Vi valde hotellet dels för att deras poolområde såg himla trevligt ut, men också deras tydliga hållbarhetsfokus. Hotellet drivs av 100% förnybar energi, jobbar aktivt med att bidra till lokalsamhället och har ett stort utbud av växtbaserad- och lokalproducerad mat. 

Hotellet är 3-stjärnigt och har 179 stycken rum.

Hotellrummen på HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar

Om man ska ge hotellet några minuspoäng så är det hotellrummen. Eller rättare sagt: storleken på hotellrummen. Vi hade ett superiorrum med havsutsikt, men ingen golvyta. Eller garderob. Eller plats att förvara resväskor på. Eller någonstans att hänga blöta handdukar. Om vårat rum såg ut som ett konstant bombnedslag? Svar ja. 

Men inredningen var ju fin i alla fall, haha.

Poolområdet på HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar

Men vad hotellet missade med rummen vägde det helt klart upp med poolområdet. Det totalrenoverades 2022 och kändes fortfarande nytt och fräscht – med gott om solbäddar. Vi hade aldrig svårt att få plats under vår resa oavsett tid på dygnet. Och så var det himla lugnt också, inte en enda barnfamilj eller grabbigt grabbgäng i sikte. Så trevligt. 

Poolen vid HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar​
HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar​
HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar
HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar​

Spa och gym på HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar

Fotade aldrig det här området i dagsljus? Så ofta hängde vi tydligen där, haha. Men mittemellan poolen och havet låg ett litet “skogsparti” med hotellets relaxavdelning som innehöll spa och gym. Här gick det att träna utomhus, bada bubbelbad eller ta en massage i en av “the huts”.

Badstranden vid havet på HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar

Trots att hotellet bara låg ett stenkast från havet hängde vi bara vid hotellets badplats en gång. Dels för att betongklumpen till strand inte kändes så inbjudande. Dels för att vattnet var varmare i poolen. Och dels för att solstolarna där inte ingick utan kostade 10€ per stol, per dag. 

Aldrig hört något mer ovärt att lägga pengar på. Vi la absolut handdukarna direkt på stengolvet istället, haha. 

Bad i havet​ i Stari Grad
Bad i havet​ i Stari Grad
Bad i havet​ i Stari Grad
Bad i havet​ i Stari Grad

Restaurangen på HVAR [PLACESHOTEL] by Valamar

Hotellet hade halvpension vilket innebar att frukost ingick och så fick man 25€ per person, per dag att spendera på mat och dryck. Vi spenderade långt från våra 25€ varje dag, vilket gjorde att vi hade en ganska bra summa kvar sista dagen. Perfekt då spöregnet gjorde att vi satt i restaurangen och spelade kort hela dagen – och vi kunde jobba oss igenom dryckesmenyn, haha.

Frukosten var riktigt bra med många hotellfrukost-klassiker, ett himla trevligt dessertbord och lite Medelhavsspecialiteter. Till lunch och middag fanns det alltid klassiker som burgare och pizza, men resten av menyn varierade dagligen. Både på innehåll och kvalité. Men oavsett helt klart över förväntningarna.

Resedagböcker från Kroatien 2023

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

14 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *