Swedish Passport

Lyxresort och volontärarbete på Kreta | Resedagbok

Publicerat: 2018-09-17 | Uppdaterat: 2024-05-30

Låt oss fortsätta med min resedagbok från Kreta.

Jag var där tillsammans med hela sambons familj och den femte dagen bjöd på både häng på en lyxresort, och spontant volontärarbete med sköldpaddor på Kreta. Häng med!

RESEDAGBOK KRETA | DAG 5 | 30 JULI 2018

Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta

Vi tillbringade större delen av vår femte dag på Kreta på Baja Beach Club. Vi hade promenerat förbi där på våra morgonpromenader längs stranden och insett att det var en strandklubb där vem som helst kunde hyra en solstol. De flesta i vårt resesällskap på 12 personer var nöjda med att hänga vid hotellpoolen, men några av oss (kanske framförallt jag) var ganska less och behövde variation. Så efter lite övertalning hyrde vi en varsin solstol på Baja Beach Club för 4€ var och fick hänga där hela dagen. Så värt!

Vi var först på plats på morgonen, så behövde ju uppenbarligen fota så mycket som möjligt då vi hade hela poolområdet för oss själva.

Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta
Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta
Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta
Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta
Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta
Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta
Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta
Baja Beach Cub - Lyxresort på Kreta

Volontärarbete med sköldpaddor på Kreta

Efter ett par timmar på Baja Beach Club började det bli mulet och vi bestämde oss för att promenera tillbaka till hotellet. Några gick in på sina rum, medan vi var ett gäng som istället stannade vid stranden. Det blåste nämligen en del så havet bjöd på riktigt stora vågor att hoppa omkring i.

När vi var på stranden uppmärksammade jag ett gäng människor i blå t-shirts. De höll på att bygga något, och jag var alldeles för nyfiken för att inte ta reda på vad. Det visade sig att de var volontärer från Archelon som hade hittat två stycken sköldpaddsbon på “vår” strand. Därför höll de på att bygga skydd så att sköldpaddsbebisarna säkrare skulle kunna ta sig ner till havet när de kläcktes. Visste du att endast 1 av 1000 sköldpaddsungar överlever till vuxen ålder?

Jag tyckte volontärerna gjorde ett fantastiskt arbete och frågade lite spontant om jag fick hjälpa till. Fick ärligt talat lite chockade blickar, men de tog tacksamt emot hjälpen och jag fick hjälpa till med att bygga väggar ner till havet. Det kändes ärligt talat så himla bra att lägga en timme av min semester på att bidra till något positivt på destinationen, och inte bara vara en börda som turist. Tyvärr kläcktes inte äggen medan vi var på Kreta, men en dag hoppas jag verkligen att jag får se det med egna ögon!

Volontärarbete med sköldpaddor på Kreta​
Karta över platserna vi besökte på Kreta

Resedagböcker från Kreta 2018

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

20 Kommentarer

 • Såg helt underbart ut! Så vackra och harmoniska bilder <3

 • Verkligen helt underbart fina bilder! 😀

 • Men ååh, vad häftigt att få vara med & bygga för att vägen till havet ska bli säkrare för dom små sköldpaddorna 😀

 • Åh så himla underbart!!!

 • Men guuu vad underbart det ser ut!! Har faktiskt inte varit där än, så nån gång måste man ju, hihi!
  Jag tänker att jag ska åka iväg en tors-sön i slutet utav oktober, möjligtvis helt själv. Har du något tips på var jag borde åka? Gärna inte allt för dyrt (studentbudget you know, haha) Kram <33

  • Men åh så kul! Tänker du Grekland generellt eller just Kreta? Jag skulle nämligen inte rekommendera någon att åka till Kreta då det i mina mått mätta är på tok för turistigt, haha! Dock asbra ställe om man vill åka bort enbart för att sola och bada ett tag, men vill man uppleva något utanför charterbubblan har Grekland så många mer genuina öar att besöka – själv har jag skrivit upp Serifos, Folegandros och Koufonisia på min bucket list 😉

 • men önskar man att man va är eller?? gud så härligt
  ‘åh jagv ill va där nu

 • Ser så ljuvligt ut! Ska till Kreta om ungefär en månad.

 • Å så härligt det ser ut! =)

 • Så himla vackra bilder!! Och så sött med bebissköldpaddorna!! Såg massor av både bebisar och stora sköldpaddor när vi var i Mexico, underbara djur :’)

 • Sååå härliga bilder, resesugen blir man <3

 • Underbara resebilder. Härligt att kunna resa ut och se världen. Det gör du rätt i.

  Ha en skön kväll
  Hälsning
  Malin

 • Åh vad härligt det ser ut. 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *