Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-19

Trots att världen ser ut som den gör har jag ändå kommit iväg på två av tre inplanerade resor till Gotland denna corona-sommar.


Är så tacksam för det då det under våren var så himla oklart om det skulle bli något Gotland alls för mig i år. Resan i samband med Medeltidsveckan i Visby blev ju inställd. Men jag var där en vecka i början av juli och fick ha en weekend på Gotland nu i augusti. Och det är den weekendresan den här resedagboken kommer handla om.

Syftet med resan var att delta på den svenska mästerskapen i den gotländska idrotten varpa. Jag har tävlat i varpa typ längre än vad jag kan minnas – det är lite av en familjegrej då även min sambo och mina föräldrar tävlar i denna precisionsidrott. Alla större varpatävlingar har av uppenbara skäl blivit inställda i år, så det var kul att man kunde hitta lösningar för att genomföra ett coronasäkert SM. Bara en sån sak som att en av mina älskade coronariddare var med på invigningen för att påminna alla om att hålla avstånd och tvätta händerna var ju fantastiskt!


RESEDAGBOK GOTLAND | DAG 1 | 28 AUGUSTI 2020Ankomst till Visby

Vi kom fram till Visby en blåsig och regnig fredagseftermiddag. Älskar verkligen Visby lite extra mycket när det inte är högsäsong då det är en helt annan känsla att gå omkring bland alla fina hus och ringmuren utan en miljard turister.Weekend på Gotland
Weekend på Gotland
Weekend på Gotland
Weekend på Gotland
Weekend på Gotland


Shopping på Kränku

Självklart kan man inte besöka Visby utan ett besök på världens bästa te och kaffehandel: Kränku. Trots att vi bunkrade rejält vårt senaste besök hade vi ändå lite tesorter som behövdes fyllas på. Självklart la jag även märke till att de ändrat om i skyltfönstret och numera har en enorm Harry Potter stående bland alla Harry Potter-grejer. Sa jag att det här är världens bästa tehandel? Bra. För det tåls att upprepas!Shopping på Kränku
Shopping på Kränku


Middag på Isola Bella

Innan vi åkte till vårt boende i Fröjel passade vi på att ta en middag på den Italienska restaurangen Isola Bella inne i Visby. Så mysigt ställe där man får gå igenom Visbys smalaste gränd för att komma till uteplatsen.Middag på Isola Bella
Middag på Isola Bella
Middag på Isola Bella

RESEDAGBOK GOTLAND | DAG 2 | 29 AUGUSTI 2020SM-silver i varpa

Lördagen var på riktigt fruktansvärd. Alla väderprognoser sa att det skulle vara mulet och risk för upp till fyra millimeter regn på hela dagen. Det kom 80 millimeter – innan lunch. Varpa är ju en utomhusidrott så gissa vilka som stod där ute i spöregnet i flera timmar, nedkylda och blöta in på underkläderna? Fy alltså, börjar frysa bara jag skriver om det.

Den här dagen tävlade jag i alla fall i ett tvåmannalag tillsammans med min mamma och på något vänster lyckades vi ta oss till finalen och vinna SM-silver. Att vi inte lyckades försvara vårt guld från förra året spelade ärligt talat ingen roll då jag på grund av omständigheterna hade exakt noll förväntningar. Vi var så nöjda med vår silvermedalj, samt priset som följde med som var armbandet “Rauk” från by Lennartsdotter. Jag har redan armbandet “Öjn” från samma märke så tycker det var himla kul att få utöka min “samling” Gotlandssmycken.
RESEDAGBOK GOTLAND | DAG 3 | 30 AUGUSTI 2020AirBnb-boende i Fröjel

Under den här resan bodde vi i ett gammalt kapell som jag hade hittat via AirBnb. Jag är ju lite av en självutnämnd expert på att hitta mysiga AirBnb-boenden, du har väl inte missat skolan vi bodde i under vår senaste vistelse på Gotland? Vi var i alla fall supernöjda med boendet och efter att vi hade städat ur det på morgonen behövde jag ju sjävklart ta lite bilder. Boendet kan du hitta här,.

Läs mer: 14 mysiga Airbnb-boenden på Gotland & 18 unika Airbnb-boenden i SverigeAirBnb-boende i Fröjel
AirBnb-boende i Fröjel
AirBnb-boende i Fröjel
AirBnb-boende i Fröjel
AirBnb-boende i Fröjel
AirBnb-boende i Fröjel


Västergarns fiskeläger

Även den här dagen stod varpakastning på schemat. Denna gång tillsammans med min pappa då disciplinen var par där lagen består av en man och en kvinna. Vädret var betydligt bättre, men resultatet sämre då vi blev utslagna i första omgången (av de som senare gick till final!). Därför passade jag på att utforska omgivningarna lite och hittade Västergarns fiskeläger. Gillar verkligen alla dessa små fiskeläger som finns lite överallt på Gotland. Så söta.Västergarns fiskeläger
Västergarns fiskeläger


Shopping på StyleMood

Då tävlingsplatsen bara låg ett stenkast från StyleMood var jag självklart tvungen att gå in och säga hej till Johanna. Jag fick även med mig två stycken strandhanddukar som jag kikade på när jag var i butiken tidigare i somras. Där och då kunde jag inte motivera ett köp av dem eftersom att vi redan hade strandhanddukar. Men nu har de fått fläckar som inte går bort vilket jag väljer att se som ett tecken att jag skulle ha de där strandhanddukarna från StyleMood istället, haha!StyleMood


Middag på Joda Bar & Kök

Innan det var dags att lämna Gotland gjorde vi ett stopp i Visby för att äta middag på Joda Bar & Kök. Det chockar väl absolut ingen att jag beställde en halloumiburgare? Haha! Sedan hoppade vi på färjan och vinkade hejdå till Gotland för den här gången. Blir alltid lite ledsen att lämna ön och inte veta när jag kommer tillbaka nästa gång, men förhoppningsvis blir det snart.Joda Kök & Bar


Karta över platserna vi besökte i VisbyMer från Gotland

Se och göra på Gotland – 35 tips | 14 mysiga Airbnb-boenden på Gotland | Därför ska du resa till Gotland i sommar


Fler resedagböcker från Gotland

Visby 2022 | Gotland 2021 | Gotland juli 2020 | Medeltidsveckan på Gotland 2019 | Gotland 2019 | Gotland september 2018 | Gotland juli 2018Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

35 svar

  1. Vad fint att du lyckades kunna ta dig till Gotland och att du fick vara med på Varpa tävlingen 😀
    Låter som en himla mysig affär, Kränku. Jag noterade snabbt att dem har mina älskade mumin muggar 😉

  2. Men åhh så myyys! Gotland är ju så himla love :’D Såå vackra bilder<3 Snart ska mina bilder också komma upp därifrån haha, lovar!!

  3. Vilket härligt inlägg och stort grattis till silver!!! Trist med regnet, men underbart att det ändå gick att genomföra! Underbara bilder! Kram fina du ???

  4. Så roligt att du kom iväg till vackra Gotland trots Coronatider, och stort grattis till dig och din mamma! Det var inte dåligt att vinna SM-silver!? Så många fina bilder du tog. Nu längtar jag också tillbaka dit, och jag tycker också om när det inte är precis fullt av turister.

  5. Grattis till SM-silvret! Vilka fina bilder från underbara Gotland. Och boendet ser ju fantastiskt ut. Jag har faktiskt aldrig bott på Airbnb men ett så gulligt ställe skulle kunna få mig att börja byta ut hotell mot Airbnb istället. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *