Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-04

Efter två dagar till havs nådde vi äntligen första destinationen på vår kryssning i Söderhavet: Nouméa, Nya Kaledonien.


Jag skämtade alldeles för många gånger om att jag flugit till andra sidan jordklotet och spenderat två dagar till havs – bara för att hamna i Frankrike. Haha. Nya Kaledonien kallas nämligen för “Oversea France” då det är en fransk-administrerad ö utanför Europa. Där bor det omkring 300 000 människor och det officiella språket är franska. Vi besökte Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa över dagen. Häng med!


RESEDAGBOK SÖDERHAVET | DAG 5 | 2 DECEMBER 2019Cathédrale Saint Joseph

Vi lämnade kryssningsfartyget direkt när vi anlände till Nouméa på morgonen. Man får inte ta med mat eller dryck från fartyget, så vårt första stopp för dagen var en livsmedelsbutik för att köpa vatten. Det var nämligen VARMT ute. Vi stannade även på en elektronikbutik då jag behövde nya batteriet till min polaroidkamera. Men sen var vi redo för upptäcktsfärd.

Jag hade tagit reda på två platser jag ville besöka i Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa, och den första var Cathédrale Saint Joseph. Den skulle nämligen ha en fantastisk utsikt över staden från ett av tornen. Men det visade sig att katedralen var stängd för renovering, haha.Cathédrale Saint Joseph


Promenad i Nouméa

Vi tog sedan en liten promenad i området kring katedralen. Jag vet inte varför, men av någon anledning hade jag föreställt mig att Nouméa skulle påminna mer om städerna jag besökt i Karibien. Kanske hade jag bara en idé om att alla koloniserade öar ser likadana ut. Men då är jag bara glad över att få mina fördomar krossade.Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa
Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa
Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa


The Observation Deck

Den andra platsen jag ville var ett observation deck uppe på en kulle. Även den skulle ha en fantastisk utsikt över staden. Och även den var stängd. För rivning. Att hitta uppdaterad turistinformation om Nouméa var tydligen svårare än vad jag hade trott, haha. Vi kunde i alla fall gå upp halvvägs för kullen och ha lite av en överblick av staden.Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa
Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa


Coconut Palm Square

Då alla mina planer för dagen hade fallerat, spenderade vi resten av dagen i och omkring Coconut Palm Square. Vi kikade i ett par butiker, satt ner en stund i en park och jag fotograferade ungefär en miljon bilder på palmer.Coconut Palm Square
Coconut Palm Square


Coconut Palm Square


Coconut Palm Square
Coconut Palm Square
Coconut Palm Square


Tillbaka till kryssningsfartyget

Värmen var verkligen outhärdlig så vi bestämde oss för att ta oss tillbaka till kryssningsfartyget betydligt tidigare än vad vi behövde. Inte för att jag klagar dock då jag för första gången på hela dagen ÄNTLIGEN fick en bra utsikt över staden, haha. Nouméa är en plats jag antagligen aldrig kommer besöka igen, och antagligen heller aldrig hade besökt om det inte vore för kryssningen. Därför var detta stopp på kryssningen kanske lite extra roligt.Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa
Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa
Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa


Karta över platserna vi besökte i NomuéaResedagböcker från Söderhavet 2019

Del 1: Kryssning från Sydney | Del 2: Kryssning i Söderhavet | Del 3: Nya Kaledoniens huvudstad Nouméa | Del 4: Paradisön Mystery Island | Del 5: Vanuatus huvudstad Port Vila | Del 6: Sköldpaddor på Lifou | Del 7: Kryssning med Radiance of the Seas | Del 8: Operahuset i Sydney | Del 9: Bada på Bondi Beach i Sydney | Del 10: Skogsbränder i Sydney | Del 11: Världens äventyrshuvudstad Queenstown | Del 12: Världens största gunga i Queenstown | Del 13: Dagsutflykt till Milford Sound | Del 14: Australia Zoo i Sunshine Coast | Del 15: Vårt hem i Sunshine CoastMissa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

26 svar

  1. Det ser strålande ut, och med de stooooora bilderna ser man så härligt exakt! Vad synd att katedralen hade stängt för renovering. Men allt annat är också vackra vyer NANTING!

    1. Alltså åh så glad jag blev av din kommentar! Tack så hemskt mycket! Har verkligen velat fram och tillbaka så mycket i min redigeringsstil och nu har jag landat i var jag trivs bäst så det är så himla kul att höra att det uppskattas! 😀

  2. Vilket häftigt ställe, och älskar redigeringen av bilderna! En kryssning är verkligen något jag vill göra. Får börja spara direkt hehe! 😀 Kul med den nya designen också, den passar din blogg! Kram

    1. Åh, tack så hemskt mycket! Blev verkligen genuint glad av din kommentar 😀 Med lite framförhållning behöver en kryssning inte ens bli allt för dyr med tanke på allt som ingår, så håller tummarna för att du kommer iväg på en! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *