Swedish Passport

Uppdaterat 2023-01-23

Årets sista dag, och då passar väl en liten resumé på årets alla resor utmärkt?


Måste nog sammanfatta 2021 som mitt sämsta reseår – någonsin. Lämnade inte ens Stockholm på hela första halvan av året. Knappt lägenheten. Hade ångest över världsläget och stressade sönder med min C-uppsats. Låg mest på soffan och spelade Mario Kart. Nej fy alltså. Det halvåret kan vi glömma tycker jag. Men sedan ordnade det upp sig vilket gör att det faktiskt finns ett reseår att skriva om 2021.

2021 var jag iväg på 11 resor till 19 olika destinationer, varav 8 var helt nya, och spenderade 41 dagar hemifrån. Vilket ändå känns som himla mycket med tanke på hur bedrövligt året började? Har inte känt mig bekväm med att lämna Sverige sedan pandemin tog fart, men himla tur att vi bor i ett land som har så mycket fint att erbjuda. Både nya och gamla favoriter fick jag besöka i år. Häng med i en liten tillbakablick på årets resor.


Mitt reseår 2021Gotland
4-11 juli 2021


Årets första resa blev familjens årliga resa till Gotland. Och vilken resa det blev. Utöver att få besöka min bästa ö kom jag hem därifrån nyförlovad. Årets utan tvekan finaste ögonblick.

Läs mer: Norra Gotland och Fårö, Roadtrip på södra Gotland, Förlovning vid Lergravsporten, Raukar och kalkbrott på norra Gotland & Roadtrip på Gotlands västkustMitt reseår 2021 - Gotland


Tönnebro | Örnsköldsvik
14 juli 2021


Roadtrip! Bilade från Stockholm till Boden och på vägen stannade vi i både Tönnebro och Örnsköldsvik.

Läs mer: Roadtrip till BodenMitt reseår 2021 - Tönnebro & Örnsköldsvik


Boden
14-20 juli 2021


Väl framme i Boden hade jag ett par härliga dagar tillsammans med mina släktingar. Plockade hjortron. Åt palt. Mös i stugan.

Läs mer: Roadtrip till BodenMitt reseår 2021 - Boden


Kukkola | Haparanda
17 juli 2022


Vi gjorde två dagsutflykter från Boden, och an av dem var till Kukkola och Haparanda. Där besökte vi bland annat Kukkolaforsen och hälsade på en släkting som köpt sommarstuga där.

Läs mer: Dagsutflykt till KukkolaforsenMitt reseår 2021 - Kukkola & Haparanda


Arvidsjaur | Laver
19 juli 2021


Den andra dagsutflykten från Boden gick till den turkosa Grodkällan i Arvidsjaur. Fick även tips om den övergivna gruvstaden Laver som vi passade på att stanna vid på vägen hem.

Läs mer: Grodkällan i ArvidsjaurMitt reseår 2021 - Arvidsjaur & Laver


Lövånger | Höga kusten
20 juli 2021


På bilresan hem till Stockholm från Boden igen blev det stopp i Lövånger där vi kikade på kyrkstaden och vid Höga Kusten där vi njöt av utsikten över bron.

Läs mer: Roadtrip till BodenMitt reseår 2021 - Lövånger & Höga Kusten


Hillared
22-25 juli 2021


En resa ner till sambons familj i Hillared. Badade i sjön. Gick på hundpromenader. Och åt glass på blomsteraffären.

Läs mer: Bad och blommor i Hillared

Tyresta nationalpark
21-22 augusti 2021


Premiär för övernattning i hängmatta! Gick väl lite sådär då jag spenderade hela natten med att ligga och vänta på att solen skulle gå upp då jag frös så mycket. Men helt klart sugen på att testa hängmatta igen.

Läs mer: Sova i hängmatta i Tyresta NationalparkMitt reseår 2021 - Tyresta nationalpark


Gålö
24-26 augusti 2021


Blev medbjuden på en kick off på Gålö tillsammans med organisationen jag skulle praktisera på hela hösten. Blandade arbete med verksamhetsplanering och aktiviteter där jag fick möjlighet att lära känna alla på kontoret. Paddlade kajak. Vandrade. Lärde mig tälja.

Läs mer: Kick-off på GålöMitt reseår 2021 - Gålö


Skokloster
4-5 september 2021


Efter många om och men blev det ett SM i varpa. Tävlade men utan större bedrifter, men fick möjlighet att utforska Skokloster och det vackra slottet.

Läs mer: Slottsbesök i SkoklosterMitt reseår 2021 - Skokloster


Nåttarö
18-19 september 2021


Tältövernattning i Stockholms skärgård tillsammans med Annie. Var rädd för både regn och kyla, men istället blev det en supermysig helg med brasa, grottäventyr och kanelbullar vid havet.

Läs mer: Tälta på NåttaröMitt reseår 2021 - Nåttarö


Kullahalvön | Helsingborg
1-3 oktober 2021


Tog med mig sambon till Skåne där vi bjöds på naturrnära äventyr på Kullahalvön och i Helsingborg. Vi vandrade, glampade och paddlade kajak. Höjdpunkten var tumlarsafari med ribbåt, som vi fick åka på med resebloggskollegorna Annika och Jakob.

Läs mer: Naturnära äventyr på Kullahalvön & Glamping på KullahalvönMitt reseår 2021 - Kullahalvön & Helsingborg


Vaxholm
13-14 november 2021


På min födelsedag blev jag överraskad med en weekend på Waxholms hotell. Bodde i en svit och åt trerätters. Kände mig otroligt bortskämd.

Läs mer: Födelsedagsfirande i Vaxholm

Uppsala
26-28 november 2021


Första adventshelgen spenderades med julmys i Uppsala. Tog med mig Mimmi och gick på adventsmässa i Uppsala domkyrka, gick på julmarknad och testade på takvandring på Uppsala slott.

Läs mer: Julmys i Uppsala & Takvandring på Uppsala slottMitt reseår 2021 - Uppsala


Boden
22-28 december 2021


Julen spenderades med släkten i Boden. Snö. Minusgrader. Och en massa mys med människor jag tycker om. Perfekt sista resa för året.

Läs mer: Jul i BodenMitt reseår 2021 - Boden


Karta över platserna jag besökte 2021Mina andra reseår

2018 | 20192020 | 2022Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

34 svar

 1. grattis till förlovningen om jag inte sagt det
  ja saknar resa utomlands men ja i dessa tider , med corona o allt suck

 2. Åh Nåttarö, det är nog den mest underskattade platsen i Stockholms skärgård, helt fantastiskt! ❤️

  Gott nytt år!

 3. Så mycket härligt ni hann med i vackra Sverige ändå <3 Här blev inte heller någon utlandsresa, hoppas läget ändras 2022 <3

 4. Det blev nog bara en resa för mig förra året. Sälen och vandring i somras. Håller med, sämst resåret hittills. Det kan ju bara bli bättre, vi får se vad 2022 kan bjuda på i resväg :). Du gjorde ändå mycket roligt. Du var i min hemstad med 🙂
  God fortsättning

 5. Så många fina och spännande ställen du har varit på! Ger mig inspiration till att vilja bila uppåt i landet och utforska mer! Och grattis till förlovningen, den hade jag helt missat! 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *