Swedish Passport

Mitt reseår 2020

Publicerat: 2021-01-01 | Uppdaterat: 2024-02-11

ÄNTLIGEN har vi fått säga hejdå till pissåret 2020.

Visst förstår jag att världsläget inte kommer förändras över en natt bara för att vi får ett nytt år i kalendern. Men visst känns det ändå skönt att kunna lägga 2020 bakom oss? Året som utan tvekan varit det värsta i mitt liv, och säkerligen även många andras. Nu ser vi istället fram emot ett positivare 2021 som jag hoppas innehåller lite fler resor. För det har det varit tunt av 2020. Jag har tidigare år sammanställt mina resor under året här på bloggen, så kan ju inte vara sämre i år. Här kommer därför en sammanfattning av mitt reseår 2020

Hur har mitt reseår sett ut 2020 då? Jo, vi går i mål på 17 resor till 17 destinationer i 2 länder och totalt 43 dagar hemifrån. 7 av dessa destinationer besökte jag för första gången. Jag blev ärligt talat överraskad över de siffrorna då jag trodde de skulle vara betydligt lägre. Jag menar, ibland känns det som att jag knappt lämnat lägenheten på hela året. Får tacka en bra sommar för att det ändå blev en del resor då det var möjligt att resa hyfsat normalt inom Sverige då som gjorde mitt reseår 2020 ändå helt okej.

Mitt reseår 2020

Nämdö

18 januari 2020

Årets första resa var ut i skärgården tillsammans med Annie där vi utforskade både en grotta och ett utsiktstorn på Nämdö.

Läs mer: Skärgårdsön Nämdö

Hamnen i Solvik​

Stendörren

2 februari 2020

Årets andra resa var också tillsammans med Annie då vi åkte till Stendörrens naturreservat. Vi var där tidigt på morgonen och åt frukost på en klippa i soluppgången. Vi spenderade sedan resten av dagen med att vandra runt i naturreservatet.

Läs mer: Äventyr i Stendörren

Upptäcktsfärd på Äspskär​

Helsingfors

17-19 februari 2020

6 timmar. Det är exakt så lång tid jag spenderat utanför Sverige mitt reseår 2020. Vem hade kunnat tro det när det här året började? Jag åkte i alla fall på en gratiskryssning till Helsingfors tillsammans med min kusin Mimmi och vi spenderade 6 timmar i land och promenerade runt i Finlands huvudstad.

Läs mer: Kryssning till Helsingfors

Stenkyrkan i Helsingfors

Ornö

21 maj 2020

Efter att rekommendationerna hade lättat något tog jag och Annie bilfärjan ut till skärgådsön Ornö och utforskade allt från en ruin till ett orkidéfält.

Läs mer: Orkidéer på Ornö

Sundbys ruin​

Stendörren | Trosa

19 juni 2020

Midsommarafton spenderades med en liten roadtrip tillsammans med min familj där vi åt midsommarlunchen i Stendörrens naturreservat innan vi åkte vidare till Trosa.

Läs mer: Midsommar i Stendörren & Trosa

Midsommar i Stendörren

Södertälje

28 juni 2020

En dröm besannades i somras när jag ÄNTLIGEN fick plocka jordgubbar på ett självplock. Det låg i utkanten av Södertälje och jag åkte dit tillsammans med min mamma och min kusin Mimmi och plockade flera liter jordgubbar innan vi spenderade en stund inne i centrala Södertälje.

Läs mer: Självplock med jordgubbar i Södertälje

Självplock med jordgubbar på Trädgårn Södertälje​

Gotland

5-12 juli 2020

Efter många om och men blev det tillslut en resa till Gotland och ingen var gladare än jag. Vi skulle egentligen ha åkt dit för att delta på Stångaspelen, men då de ställdes in blev det istället en veckas semester med familjen. Det finns inget som slår Gotland på sommaren!

Läs mer:
Del 1: Roadtrip, regn och ruiner på Gotland
Del 2: Hoburgen på Gotlands sydligaste spets
Del 3: Shopping i Visby och en heldag på Fårö
Del 4: Västergarn, Rute och Bara
Del 5: Ekstakusten på Gotland

Gotland

Hillared

14-18 juli 2020

Årets jobbigaste resa var utan tvekan denna till sambons familj i Hillared då syftet var att gå på begravning. Det var ju självklart ett par känslosamma dagar, men som lättades upp i och med att de hade 6 veckor gamla valpar hemma just då. 

Hillared

Utö

29 juli 2020

Ännu ett skärgårsäventyr tillsammans med Annie, denna gång till ön Utö. Vi spenderade dagen med att vandra runt ön och upptäcka allt från en gammal kvarn till Sveriges äldsta järngruvor.

Läs mer: Bullar och gruvor på Utö

Vandring längs med Utös norra udde​

Sandhamn

1 augusti 2020

En varm sommardag åkte jag och sambon ut till Sandhamn i Stockholms skärgård tillsammans med vår hund Stina. Det var en urmysig dag som bland annat bjöd på promenad bland gulliga hus, svindyra burgare, bad i havet, och problem med att komma hem då det var kaos nere i hamnen.

Läs mer: Dagsutflykt till Sandhamn

Trähus på Sandhamn

Nora | Örebro | Mariefred

8 augusti 2020

Mina föräldrar var sugna på en roadtrip någonstans och frågade om jag ville följa med. Självklart svarade jag och tog med mig Stina och spenderade dagen med att utforska städerna Nora, Örebro och Mariefred.

Läs mer: Roadtrip till Nora, Örebro & Mariefred

Noras turistbyrå​

Färnebofjärdens nationalpark

14-15 augusti 2020

Min första tältövernattning på över tio år! Jag och Annie åkte norrut mot Daläven för att vandra och tälta i Färnebofjärdens nationalpark. Så himla mysig utflykt som även bjöd på pannkaksfrukost i naturen och ett besök vid ett par källor med glasklart vatten.

Läs mer: Tälta i Färnebofjärdens nationalpark

Bada i Färnebofjärden​s nationalpark

Hillared

16-19 augusti 2020

Vi åkte tillbaka till sambons familj i Hillared en andra gång i somras, dels för att få umgås under positivare omständigheter, men även för att påbörja en allergiutredning hos en specialistveterinär med vår hund Stina.

Gotland

28-30 augusti 2020

Det blev ett andra besök på min älskade ö Gotland i somras. Denna gång för att delta på de svenska mästerskapen i varpa. Utöver en weekend på världens finaste plats fick jag med mig ett SM-silver hem.

Läs mer: Weekend på Gotland

Gotland

Nynäshamn

4-5 september 2020

Ännu ett tältäventyr med Annie! Denna gång till skogarna utanför Nynäshamn, eller Lövhagens friluftsområde för att vara exakt.

Läs mer: Tälta i Nynäshamn

Upptäcksfärd i Lövhagens friluftsområde​

Leksand

12-13 september 2020

När sommaren började övergå till höst reste jag och min sambo till Leksand i Dalarna för att gå på hans systersons dop. En mysig helg i en mysig stad som vi kombinerade med en herrgårdsövernattning.

Läs mer: Weekend på Korstäppans Herrgård i Leksand

Leksand

Hillared

23-29 december 2020

Vi reste faktiskt ner till sambons familj i Hillared i slutet av december. Där firade vi jul, sambons födelsedag och Stinas födelsedag – samt gjorde ett återbesök hos specialistveterinären för en uppföljning på Stinas allergiutredning. Min stackars lilla nåldyna fick totalt 12 sprutor det besöket, men nu hoppas jag vi kan få bukt på hennes allergi.

Hunden Stina fyller 2 år
Karta över platserna jag besökte 2020

Relaterade inlägg​

Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook och Instagram

28 Kommentarer

 • 2020 har inte varit ett bra år, hoppas verkligen 2021 har mer att erbjuda❤️ Kul att se att du fick in lite resor trots allt! Jag älskar Gotland!! Jättefina bilder! Kram❤️

 • så fina resor du visar ändå, hoppas du får ett jättebra 2021 🙂

 • vad kul att du upptäckt så många fina platser på hemmaplan! 🤩

 • Vilka härliga Sverige-resor du hann med iallafall! Och så mycket av Stockholms skärgård du fick uppleva 🥰

 • Så många fina bilder från årets resor! Du blir verkligen vacker på bild. <3 Önskar dig ett inspirerande reseår 2021!
  Kram

 • Så kul att läsa om och se tillbaka på 🙂 Många små äventyr blev det ändå 🙂 Jag är helt klart pepp på fler äventyr både i närområdet och längre bort. Tälta får vi göra fler gånger, kanske på någon skärgårdsö för att slå två flugor i en smäll? 😉

 • Kul inlägg och så många fina bilder! 🙂 Hoppas att detta år blir snäppet bättre, även om du hann med fler resor än du trodde 🙂

 • Oj va du har rest. Jag har endast varit i en till stad förutom den jag bor i under 2020 🙂

 • Men åh så många fina platser i Sverige som du besökt under året!! Du har ju hunnit massvis! 😀 OCH SÅ VACKRA BILDER som alltid Amanda!! <3

  • Åh men tusen tack! Får tacka en bra sommar för det då det blev betydligt tunnare på resfronten under våren och hösten 😉

 • Sverige har verkligen en rad fina pärlor att bjuda oss på. Flera av de platser du besökt var även jag på så som Ön, Sandhamn, Stendörren för några år sedan och Trädgårn i Södertälje. Hoppas verkligen att nya året kommer bjuda på härliga äventyr och resor både innanför och utanför Sveriges gränser. God Fortsättning

 • Det har varit annorlunda på många sätt för oss allihop. Jag hann med 3 månader i Thailand innan covid slog till och vi åkte till Sverige. Vi har utforskat vårt närområde och hållit oss på mattan!
  Du har verkligen rört på dig en del i Sverige! Mysigt att upptäcka lite av sitt eget land också!
  God Fortsättning på 2021!

  • Åh så härligt att ni ändå hann med 3 månader i Thailand innan världen hamnade upp och ner 🙂 Jag älskar ju att upptäcka Sverige och har tyvärr rest runt mindre än vad jag bruka på grund av restriktioner och inställda evenemang, men är så glad att jag ändå haft möjlighet att resa så mycket jag gjort – trots pandemi 🙂

 • Phh så härligt att se tillbaka på sina resor, underbart. Samt jag kan ju inte låta bli att få ögonen mest på Gotland eftersom vi också var där.

  • Men verkligen! Och förstår absolut det, har man väl varit på Gotland är det svårt att inte längta tillbaka 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *