Uppdaterat 2023-01-19

ÄNTLIGEN har vi fått säga hejdå till pissåret 2020.


Visst förstår jag att världsläget inte kommer förändras över en natt bara för att vi får ett nytt år i kalendern. Men visst känns det ändå skönt att kunna lägga 2020 bakom oss? Året som utan tvekan varit det värsta i mitt liv, och säkerligen även många andras. Nu ser vi istället fram emot ett positivare 2021 som jag hoppas innehåller lite fler resor. För det har det varit tunt av 2020. Jag har tidigare år sammanställt mina resor under året här på bloggen, så kan ju inte vara sämre i år. Här kommer därför en sammanfattning av mitt reseår 2020

Hur har mitt reseår sett ut 2020 då? Jo, vi går i mål på 17 resor till 17 destinationer i 2 länder och totalt 43 dagar hemifrån. 7 av dessa destinationer besökte jag för första gången. Jag blev ärligt talat överraskad över de siffrorna då jag trodde de skulle vara betydligt lägre. Jag menar, ibland känns det som att jag knappt lämnat lägenheten på hela året. Får tacka en bra sommar för att det ändå blev en del resor då det var möjligt att resa hyfsat normalt inom Sverige då som gjorde mitt reseår 2020 ändå helt okej.


Mitt reseår 2020Nämdö
18 januari 2020


Årets första resa var ut i skärgården tillsammans med Annie där vi utforskade både en grotta och ett utsiktstorn på Nämdö.

Läs mer: Skärgårdsön NämdöMitt reseår 2020, Nämdö


Stendörren
2 februari 2020


Årets andra resa var också tillsammans med Annie då vi åkte till Stendörrens naturreservat. Vi var där tidigt på morgonen och åt frukost på en klippa i soluppgången. Vi spenderade sedan resten av dagen med att vandra runt i naturreservatet.

Läs mer: Äventyr i StendörrenStendörren


Helsingfors
17-19 februari 2020


6 timmar. Det är exakt så lång tid jag spenderat utanför Sverige mitt reseår 2020. Vem hade kunnat tro det när det här året började? Jag åkte i alla fall på en gratiskryssning till Helsingfors tillsammans med min kusin Mimmi och vi spenderade 6 timmar i land och promenerade runt i Finlands huvudstad.

Läs mer: Kryssning till HelsingforsMitt reseår 2020, Helsingfors


Ornö
21 maj 2020


Efter att rekommendationerna hade lättat något tog jag och Annie bilfärjan ut till skärgådsön Ornö och utforskade allt från en ruin till ett orkidéfält.

Läs mer: Orkidéer på OrnöOrnö


Stendörren / Trosa
19 juni 2020


Midsommarafton spenderades med en liten roadtrip tillsammans med min familj där vi åt midsommarlunchen i Stendörrens naturreservat innan vi åkte vidare till Trosa.

Läs mer: Midsommar i Stendörren & TrosaMitt reseår 2020, Stendörren/Trosa


Södertälje
28 juni 2020


En dröm besannades i somras när jag ÄNTLIGEN fick plocka jordgubbar på ett självplock. Det låg i utkanten av Södertälje och jag åkte dit tillsammans med min mamma och min kusin Mimmi och plockade flera liter jordgubbar innan vi spenderade en stund inne i centrala Södertälje.

Läs mer: Självplock med jordgubbar i SödertäljeSödertälje


Gotland
5-12 juli 2020


Efter många om och men blev det tillslut en resa till Gotland och ingen var gladare än jag. Vi skulle egentligen ha åkt dit för att delta på Stångaspelen, men då de ställdes in blev det istället en veckas semester med familjen. Det finns inget som slår Gotland på sommaren!

Läs mer: Roadtrip, regn och ruiner på Gotland, Hoburgen på Gotlands sydligaste spets, Shopping i Visby och en heldag på Fårö, Västergarn, Rute och Bara & Ekstakusten på GotlandMitt reseår 2020, Gotland


Hillared
14-18 juli 2020


Årets jobbigaste resa var utan tvekan denna till sambons familj i Hillared då syftet var att gå på begravning. Det var ju självklart ett par känslosamma dagar, men som lättades upp i och med att de hade 5 stycken valpar som var 6 veckor gamla just då.

Läs mer: Valpmys i HillaredHillared


Utö
29 juli 2020


Ännu ett skärgårsäventyr tillsammans med Annie, denna gång till ön Utö. Vi spenderade dagen med att vandra runt ön och upptäcka allt från en gammal kvarn till Sveriges äldsta järngruvor.

Läs mer: Bullar och gruvor på UtöMitt reseår 2020, Utö


Sandhamn
1 augusti 2020


En varm sommardag åkte jag och sambon ut till Sandhamn i Stockholms skärgård tillsammans med vår hund Stina. Det var en urmysig dag som bland annat bjöd på promenad bland gulliga hus, svindyra burgare, bad i havet, och problem med att komma hem då det var kaos nere i hamnen.

Läs mer: Dagsutflykt till SandhamnSandhamn


Nora / Örebro / Mariefred
8 augusti 2020


Mina föräldrar var sugna på en roadtrip någonstans och frågade om jag ville följa med. Självklart svarade jag och tog med mig hunden Stina och spenderade dagen med att utforska städerna Nora, Örebro och Mariefred.

Läs mer: Roadtrip till Nora, Örebro & MariefredNora/Örebro/Mariefred


Färnebofjärdens nationalpark
14-15 augusti 2020


Min första tältövernattning på över tio år! Jag och Annie åkte norrut mot Daläven för att vandra och tälta i Färnebofjärdens nationalpark. Så himla mysig utflykt som även bjöd på pannkaksfrukost i naturen och ett besök vid ett par källor med glasklart vatten.

Läs mer: Tälta i Färnebofjärdens NationalparkMitt reseår 2020, Färnebofjärdens nationalpark


Hillared
16-19 augusti 2020


Vi åkte tillbaka till sambons familj i Hillared en andra gång i somras, dels för att få umgås under positivare omständigheter, men även för att påbörja en allergiutredning hos en specialistveterinär med vår hund Stina.

Läs mer: Nya platser i HillaredMitt reseår 2020, Hillared


Gotland
28-30 augusti 2020


Det blev ett andra besök på min älskade ö Gotland i somras. Denna gång för att delta på de svenska mästerskapen i varpa. Utöver en weekend på världens finaste plats fick jag med mig ett SM-silver hem.

Läs mer: Weekend på GotlandGotland


Nynäshamn
4-5 september 2020


Ännu ett tältäventyr med Annie! Denna gång till skogarna utanför Nynäshamn, eller Lövhagens friluftsområde för att vara exakt.

Läs mer: Tälta i NynäshamnMitt reseår 2020, Södertälje


Leksand
12-13 september 2020


När sommaren började övergå till höst reste jag och min sambo till Leksand i dalarna för att gå på hans systersons dop. En mysig helg i en mysig stad som vi kombinerade med en herrgårdsövernattning.

Läs mer: Weekend på Korstäppans Herrgård i Leksand

Hillared
23-29 december 2020


Vi reste faktiskt ner till sambons familj i Hillared över julen. Kommer nog inte skriva så mycket mer om den resan då vi bara umgicks med dem och firade jul, sambons födelsedag och vår hund Stinas födelsedag. Hade nog egentligen ställt in den här resan om det inte var för att vi behövde göra ett återbesök hos specialistveterinären med Stina för en uppföljning på allergiutredningen vi påbörjade i somras. Min lilla nåldyna fick totalt 12 stycken sprutor det besöket (!!!) men nu hoppas jag vi kommer få bukt på hennes allergi. Utredningen har nämligen kommit fram till att hon är hyperallergisk mot damm, vilket inte är det lättaste att undvika liksom.

Karta över platserna jag besökte 2020Mina andra reseår

2018 | 20192021 | 2022Missa inga nya inlägg genom att följa Swedish Passport på Facebook eller Instagram

Rekommenderade inlägg

28 kommentarer

 1. Det har varit annorlunda på många sätt för oss allihop. Jag hann med 3 månader i Thailand innan covid slog till och vi åkte till Sverige. Vi har utforskat vårt närområde och hållit oss på mattan!
  Du har verkligen rört på dig en del i Sverige! Mysigt att upptäcka lite av sitt eget land också!
  God Fortsättning på 2021!

  1. Åh så härligt att ni ändå hann med 3 månader i Thailand innan världen hamnade upp och ner 🙂 Jag älskar ju att upptäcka Sverige och har tyvärr rest runt mindre än vad jag bruka på grund av restriktioner och inställda evenemang, men är så glad att jag ändå haft möjlighet att resa så mycket jag gjort – trots pandemi 🙂

 2. Sverige har verkligen en rad fina pärlor att bjuda oss på. Flera av de platser du besökt var även jag på så som Ön, Sandhamn, Stendörren för några år sedan och Trädgårn i Södertälje. Hoppas verkligen att nya året kommer bjuda på härliga äventyr och resor både innanför och utanför Sveriges gränser. God Fortsättning

 3. Kul inlägg och så många fina bilder! 🙂 Hoppas att detta år blir snäppet bättre, även om du hann med fler resor än du trodde 🙂

 4. Så kul att läsa om och se tillbaka på 🙂 Många små äventyr blev det ändå 🙂 Jag är helt klart pepp på fler äventyr både i närområdet och längre bort. Tälta får vi göra fler gånger, kanske på någon skärgårdsö för att slå två flugor i en smäll? 😉

 5. Så många fina bilder från årets resor! Du blir verkligen vacker på bild. <3 Önskar dig ett inspirerande reseår 2021!
  Kram

 6. 2020 har inte varit ett bra år, hoppas verkligen 2021 har mer att erbjuda❤️ Kul att se att du fick in lite resor trots allt! Jag älskar Gotland!! Jättefina bilder! Kram❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *